L ♥ I's Stories: Ceritera Si Pencinta Merah Jambu ♥

COPY

Ceritera Si Pencinta Merah Jambu ♥

/
3 Comments
September 08, 2015

hye sesayams semua ♥ ♥ mlm nie xdak idea la nk update apa .. pastu ttba iols dapat idea .. nak kenalkan siapa iols kepada uols .. hehehe (wat serupa femes =P)
hmmm .. nk start dri mana ??? well , dh dapat idea .. hee . jum baca ye .. 

Nama NURLIYANA , diberi oleh ayahanda tercinta ISHAK B AHMAD , dlahirkan dr rahim seorang wanita bernama ROSMAH BT KAMES , pada tanggal 27 APRIL 1991 . (24 y/o tiz year hehe) . anak jati PULAU PINANG . stay in KEPALA BATAS , bukan ank mami taw , iols mlayu biasa je . x semestinya kalo org PENANG tu msti ank mami .. tu salah satu persepsi org luar kat org penang kan . hehehe .

Memulakan sesi persekolahan seawal 6 tahun . hehe .. dari kecil iols stay with opah n wan .. why ?? umi keja kan .. ayh pon keja ..alaaa once a week depa mai la amek iols .. most  of my time , dgn kezen2 iols , mak mnakan iols opah , n wan .. best stay with em .. iols enjoy je every single day . smpai terlebey enjoy lah .. kadang2 ada jugak gaduh ngan kezen . well biasa la kan .. bdk2 nak membesar hehe . iols dok dengan opah n wan smpai lah iols umor 10 taun . lpas tu ayh amek blik .. sbb iols pnya prestasi kat skola mnurun . yela .. main je keja . kawan sekeliling kg kan . hehe ..

Pada tanggal 8 FEBRUARI 2002 , iols trima berita yg sangat2 iols x bley trima . wan pergi menghadap penciptanya . masa tu iols baru blik skola .. ayh bgtaw ,, msa tu iols rasa .. "ayah u gotta be kiddin right"(masa tu x speaking la , hehe cakap cara iols kecik2 laa)
but , that the fact that i have to  face . siyesly , smpai sekarang iols rasa , dia ada ja ngan iols .. (RINDU!!) tak lama lepas tuu , opah plak tinggalkan iols wat selama lamanya pada tanggal 2 SEPTEMBER pada thun yg sama . iols terkilan sangat sbb iols x sempat wat apa2 kebaikkan kat depa . sekarang , hanya al-FATIHAH , menjadi perantaraan antara iols dengan depa . (jum sedekahkan al-fatihah kat arwah) walaupun di mana depa sekarang , iols harap , mereka di kalangan kekasih Allah . 

Iols meneruskan pelajaran ke pringkat skolah rendah dekat Sekolah Rendah Kebangsaan Hashim Awang . (SKHA) , start dri darjah 1 smpai lah darjah 6 , lepas tu iols bersekolah mnegah dekat Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Haji Abdul Kadir , dri tngkatan 1 smpai lah tingkatan 6 atas . heee .. result iols x berapa cantik laa (jujur nie hehe), so iols end up dengan mencari kerja .. mcm2 keja iols buat , sementara nk jumpa keja yg skarang nie .. mcm org lain kann .. iols pon ada cita2 yg x kesampaian .. masa2 kecik2 iaitu msa skola rendah . iols nak jadik CIKGU , once melangkah ke skola menengah iols nak jadik STEWARDESS , sbb nak travel scara pcuma . ahahaha !!  xda la .. jadik pramugari nie best .. appearance uols lawa , kemas teratur .. n scara x lgsg uols dapat travel around the world kann .. tpi x kesampaian jugak . so , skarang iols redha je  dgn keja iols skarang , n in shaa allah kalo ada rezeki will look for better opportunity in future .. doakan iols hehe ♥ .

Characteristics iols ? nk cakap FRIENDLY tu x jugak ,, sbb iols takkan start any conversation 1st . kena org lain start , then i'll follow the flow . byk org kata iols sombong , nahhh dri situ wujud nya peribahasa .. TAK KENAL MAKA TAK CINTA , once dah duduk semeja dengan iols . baru  bley taw my true color . iols sangat obses dengan PINK ♥ ♥ almost semua bnda iols akn beli kaler PINK .. mmg dri kecik smpai sekarang cinta akan PINK masih tersemat .. cewahh .. nnti iols nk carik bakal suami sudi pakai pink . heehe .. iols SINGLE lagi taw .. (bkn nak promote diri hehe) iols malas nak ber chentaaa nie .. kalo bley .. knai .. tunang , nikah .. jadik yg HALAL till JANNAH ,, in shaa allah doakan jugak taw . hehehe .

Buat masa nie , bnda2 mcm tu bukan la dlm perancangan utama iols . for me FAMILY come 1st . iols nak bg yg the best for my beloved family , ayh n umi . they sacrified a lot for me . even smpai skarang pon .. org yg nak berteman hidupkan iols smpai his last breath , kna treat my family like how he treat his , n love em just how like he loves his parents . kalo x bley ?? please stay away from me ..

phewhhh .. sekian saja kot .. penat dah menaip nie .. jumpa lagi dalam entri akn datang .. in shaa allah ♥ 


You may also like

3 comments:

  1. Salam singgab pagi dik...klu kita kenang di zaman kanak2 kita semuanya indah2... hihi...apa pun yang adik lakukan semoga di permudahkan..

    Akak follow blog comel ini.... #14

    ReplyDelete
  2. Salam singgab pagi dik...klu kita kenang di zaman kanak2 kita semuanya indah2... hihi...apa pun yang adik lakukan semoga di permudahkan..

    Akak follow blog comel ini.... #14

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye akak . . Hmm btoii tuu zmn kanak2 sememang nya indah . Walaupon zmn tu la kita pling byk kna marah n rotan hehehe .. trima kaseh ye akak .. done follow akak jugak ..^^

      Delete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^