L ♥ I's Stories: Kerja oh Kerja

COPY

Kerja oh Kerja

/
3 Comments
October 02, 2015
Hye bloggers dsayangi , dikasihi n dhormati sekalian , dekat seminggu jugak kan iols tak meng hupdate entri iols . Hehehee . Takmau tnya dah ada yg rindu ke tak . Konpem2 jawapan nya TAKDAK . Well, siapalah iols nie kan . Entri kali nie . Iols nak cerita pasai kerja lagi . Iols takdak tempat nk mngadu , kalo letak kat fb, wechat , konpem2 iols kena kecam nnti . So , here is the best place for me to do so . ♥ 
1st of all , izinkan iols ucapkan beribuan trima kasih yg tak terhingga kepada uols2 yg sudi singgah ke blog iols yg tak seberapa nie . Thanks jugak pada yg follow . In shaa allah nnti iols free iols follow blik , n blog walking ke blog2 uols ye . =) Jangan di unfollow iols plak ye . Sedih iols nnti . Kalau ada yg follow , n iols tak follow blik , tolong ye remind iols kat chatbox , or mana2 entri iols . =P
Okay , back to our topik ya .. KERJA OH KERJA .Kenapa iols mengeluh sakan sangat nie ? Iols stresss sebenarnya dengan kerja iols sekarang nie . Iols rindu dengan keja iols yg dulu . Kalau dulu sempat ja iols solat asar sebelum balik rumah . Sekarang , mmg tak sempat . Iols sedih . Rasa bersalah sangat , sbb nmpak mcm iols lebihlan kerja kan ?? Tapi , iols dah cuba sedaya upaya iols . Alhamdulilah , iols sempat jugak solat once dah smpai rumah , cuma lambat sikit . Huhuhu . Kalau dulu keja iols just key data , skarang haihhh . Kalau bg taw pon uols tak faham hehehe . Oh ya , iols nie sebenar nya clerk ja pon . Maklumlah , masa blajaq dlu . Study bila dpaksa ja .Which means tak ikhlass , mana nak lekat ilmu kan . Hehe . So , nie la position yg selayaknya untuk iols . Dalam hati , nak jugak wat PJJ , iols nk improve diri iols nie . Sampai bila nk keja guna STPM yg atas pagar tu ja . 

Okay , nie antara keja iols . Dulu iols tak perlu taw nak hadap benda alah nie , Huhuhu . Lokasi ? Bilik iols . Haaa ,, sebelum nie iols tengok drama ja bawak keja smpai ke umah , n now , iols pon dah berjaya bawak blik keja ke rumah .. Hoyehhh .. (happy ke ? x wat2 happy okay)


Nie lagi .. Nie bkan overall keja iols ye . Suku ja . Ada lagi yg iols kena wat . Huhuhu . 
Iols nie dah la merangkak lagi dengan EXCEL . Semua benda nak kna discover sendiri . Sampai ada satu tahap tuu . Iols rasa nak letak ja resignation letter atas meja boss iols . Huhuhu .. Nampak tak iols stress di situ ? Stress belajaq dengan keja tak sama taw . Belajaq , uols akn nmpak hasilnya berlipat kali ganda . Stress keja nie , uols pulon laa sekuat mana pon . Akhirnya , promotion akn dapat dekat org yg paling pandai / kuat bodek . Tu lah realiti keja . Uols tak payah nak pulon sangat dengan keja2 uols tu . WAYANG is enough . Tak semua , sesetengah ja okay . Tempat keja iols tergolong dlm kalangan tu . Huhuhu . 

Kalo nak ikotkan , iols nie tak boleh mengeluh dengan keja iols nie . Sebab dah mmg tanggungjawab iols pon . Tapi , iols stress . Iols kena luahkan jugak apa yg iols rasa nie . Huhuhu . Special thanks laa pada sesiapa yg sudi baca keluhan iols nie . Komen lah dengan komen yg mbina ye , bukan menghina . Kalau menghina , lagi btambah stress la iols . 

Malam nie , iols terlalu penat untuk Blogwalking . In shaa allah , kalau esok iols masih bernafas , iols singgah ye ke blog2 bloggers yg dsayangi , dikasihi & dhormati sekalian . 
Selamat Malam ♥





You may also like

3 comments:

  1. Hai kak lyana, memang penat kak kerja ni. Sabar je laa. Jangan stress2. Nanti naik kedut muka. Anggap laa satu cabaran dlm hidup. Hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee . Hai dek leya . Kan keja memang penat . Hee . Aaaa in shaa allah kak lyana bsabar . Hehe .. thanks for the advice dek ♥

      Delete
  2. datang follow sini... follow balik yeee

    http://hiwaitsme.blogspot.co.id/2015/10/jom-tambah-follower.html

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^