L ♥ I's Stories: Segmen Bloglist Encik Kidal 2.0

COPY

Segmen Bloglist Encik Kidal 2.0

/
2 Comments
December 22, 2015
UNTUK JOIN SILA KLIK BANNER DI ATAS

Hye bloggers semua .. While scrolling my bloglist tadi iols ada jumpa segmen nie . Why not i join ,support rakan2 bloger kann .. Bukan rugi pon . Tak susa mana pon uols nak join ..

Encik Kidal atau nama sebenar MOHD ZAHIRUDDIN ada tanya  3 soalan taw .

  • KENAPA DAN SEJAK BILA KORANG JADIK BLOGGGER ?
  • MACAM MANA KORANG BOLEH DAPAT BANYAK IDEA UNTUK DI UPDATE ?
  • BERAPA LAMA MASA YANG KORANG AMBIK NAK TULIS SATU ENTRI ?
Okay untuk soalan pertama Zahir , 

kenapa dan sejak bila korang jadik blogger ?

- Saya berminat jadik blogger sbb blog merupakan salah satu platform untuk saya MENULIS , BERKONGSI moment2 sama ada pahit atau manis  . All  of us know , kalo dkat FACEBOOK , WECHAT , TWITTER and etc agak kurang sesuai untuk kita share semuanya . Some of our friend akan rasa annoying dengan perbuatan kita . So, I've found blog is the only way for me to express every single thing I feel , I think and to ask for opinion . Sejak bila ? Ermm kalo x salah since 2012 kot , masa tu just for fun nak jadik kan blog sbgai online diary la konon nya . But now I know , blog can do beyond that =) .

macam mana korang boleh dapat banyak idea untuk di update ?

- Pernah tak dengar pepatah "langit tak selalunya cerah,mendung bukan selamanya" ehh ada kena mngena dgn soalan nie ka ? Hehe ,, actually saya nak cakap , idea tu xdak selalu dtang , stiap hari or what . For me laa .. Org lain saya tak tahu . Selalu nya saya dapat idea nak update based on my observations . Depend la kadang2 saya kluar jalan2 then jumpa something yg bley saya gunakan untuk update kat blog , kadang2 tu dkt fb , sya suka observe prangai manusia , then sya study . Kalau attitude dia mcm nie , how people gonna accept him/her as their friend , why they behaving like this / ike that and so on laa . Okay rasa nya da jawab soalan kot , mostly idea untuk update comes thru OBSERVATION =)

berapa lama masa yang korang ambik nak tulis satu entri ?

- Well , yg nie pon depend on kepanjangan entri , isi dia , apa  semua tu hehehe .. Kalo takat nak share moment2 tu half an hour bley siap kalau tak  ada gangguan .. hehehe . kalu entri yg mngenai luahan hati or what , rasanya makan masa lama gak laa .. pling lama sejam kot . =P

Well , Zahir .. saya rasa saya dah jawab kesemua soalan yg diajukan , and dah memenuhi syarat2 yg diberikan . Harap Zahir berpuas hati dengan jawapan saya . =)


Di sini saya nak tagged oorg yg mnegenalkan saya dengan dunia blogger . 


MISSZYAROSES





You may also like

2 comments:

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^