BEST KE JADI BLOGGER ??

Monday, January 04, 2016


 Haiii .. Salam sejahntera n Selamat pagi Fellas kesayangan iols .. Dah sarapan ? Eh . Eh . Dah pi sekolah n masuk keja ? Takpa la t balik keja mai la baca entri iols nie .
Okay , BEST KE JADI BLOGGER ? Kalau tanya iols , jawapanya tentulah BEST . ^_^
Kenapa best ? Ermm .. Nie nak cerita a nie . 


 BLOGGER SEORANG PENULIS ♥

* Of course la kan , kalau tak bukan blogger namanya , kelebihan seorang blogger nie , dia pandai menulis , and  akan sentiasa ada bahan untuk ditulis .  Tak kiralah , maybe dr sudut politik , kesihatan , sosial , fesyen dan lain2 . Sebenarnya iols nie pun bukanlah a great writer , akan tetapi based on my observation thru blogger2 lain . Sedikit sebanyak iols dapat improve skill penulisan iols . Nak kata the best tu tak lah .. Masih belajar nie . =)

 BLOGGER MEMPUNYAI ILMU DLM BIDANG MARKETING ♥

* Kenapa iols kata mcm tu ? Sebab , kalau seseorang blogger tu takda ilmu marketing , mcm mna dia nak publish blog dia kat public ? So , sekiranya blogger tu mempunyai ilmu marketing , smestinya dia tahu mcm mna nak mempromosikan blog dia , gain permanent followers yg akn sentiasa baca apa yg diupdate nya =) Semestinya , uols pernah dengar online bussiness kan ? Kebanyakan blogger nie mempunyai bisnes atas talian , kalau pengusaha bisnes atas talian nie tak ada ilmu marketing , uols rasa .. akan terjualkah produk mereka ? So , di sini iols tekankan , blogger mmg mpunyai ilmu marketing .
BLOGGER DIKENALI RAMAI ♥

* Blogger nie sebenarnya well known taw .. Tapi , untuk uols capai tahap tu bkn sebulan dua okay . Makan tahun , kalau iols nak petik some well known blogger banyak , banyak sangat  . Kat sni iols petik bloggers Malaysia dulu yg dah terkenal .
- BEN ASHAARI
http://www.benashaari.com/
- LYSSA FAIZUREEN

http://www.lyssasecret.com/

Sapa yg tak kenal dua blogger dri Malaysia nie kan ?? Okay , non blogger sure u tak kenal , dri kalangan blogger sure u know both of them =)
- GARY VAYNERCHUK
http://garyvaynerchuk.com/

"i'm a counter puncher in a world where everyone wants to be an agresssor"

- DARREN ROWSE
http://www.problogger.net/

"life is hard at times . But when i overcome more challenges , i become much stronger then . So , i'm going to embrace them"

 BLOGGER BIJAK MEMBUAT WANG ♥

* Blogger mmg pndai buat duit . Kalau seseorang blogger tu nak jadi kaya thru  blogging , it is not a dream okay . Boleh jadi realiti , as long as u work hard & work smart for it . Ramai orang dekat luar sana look down dekat blogger kan , and lebih mengagungkan retis .  Huhuhu .. The fact is , they ols tu tak taw , the capability seorang blogger . So , bloggers let's show them apa yg kita mampu buat . Show them dibalik tabir punya pengalaman , and benefits yg uols dapat thru blogging =)
*sebarang kandungan dalam entri nie bukanlah daripada pengetahuan iols 100% ada iols google some informations in order to make my entry got the fact info and to make it interesting too .  Lots of thanks for those who spend their time to read this entry*




You Might Also Like

7 comments

  1. Yeahh .. setuju ! Jd blogger tuuu best. Boleh mantapkan cari penulisan dgn cara taip entry :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe .. thanks sbb stuju KIM CHAA . kann?? drpd x wat apa2 jadik blogger bley gak isi masa terluang dgn mnulis n mbaca kan =)

      Delete
  2. setuju 100%!
    bagus sis! kipidap and majulah blogger infiniti!
    ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe .. tima kasih sofie adie
      Sofie pon , truskan ber blog . Mna taw ada rezeki jadik mcm lyssa nnti hehe

      Delete
  3. Nampaknya kena pi menuntut ilmu marketing pulak ^-^

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. hahaha . jom Zumal kita pi menuntut sama2 =)

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^