Magnum Pink Pomegranate Ice Cream

Friday, January 22, 2016

Hai . Sebenarnnya tadi Yana nak update mengenai produk kecantikkan yang mengandungi merkuri , memandangkan banyak kerja2 meng google perlu dijalankan . So , Yana end up dengan nak buat satu review mengenai satu ais krim yang berjaya menarik perhatian yana sebab ?? Sebab dia warna pink ♥♥

Macam biasa , dan selalunya . Gambar hasil ihsan Encik Google ^_^

Okay , as per attached , itulah rupanya MAGNUM PINK POMEGRANATE ICE CREAM , ais krim MAGNUM kali nie agak special sebab nama dia panjang compared to previous 1 . Hahaha . For your info , ais krim nie tak muak sangat , sebab ada rasa masam Pomagranate tu yg cut rasa manis coklat . Secara ringkasnya , Yana rumuskan dekat sini , ais krim nie masam masam manis . Ala2 cerita Allahyarham Tan Sri P Ramlee gituu ^_^


Nak dijadikan cerita , lepas lunch tadi , akak nie , dengan sengajanya bawak Yana pi stesen minyak di mana terjual nya ais krim magnum pink nie . Dia tahu yang Yana gedik2 sangat nak kan ais krim nie . Once Yana bukak pintu orang jual barang such as food , beverage and etc , 1st thing 1st Yana tala pi kat peti ais krim tu , dengan harapan adanya magnum pink tuu ♥ (tala means terpa) Luckily , ais krim pink itu menghiasi segenap penjuru peti ais krim tu . Kalaulah mata Yana boleh ada simbol macam nie ♥.♥ memang nampak dah tadi . Hehehe . Lepas bayar , masuk kereta , dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim ~ Yana buka dan menikmati ais krim tu . Wahhh . Dia punya 1st bite dah cukup buat Yana jatuh cinta dengan ais krim nie ^_^


Sebenarnya , Yana nie memang ice cream lover , tapi takda la Yana hadap benda nie hari2 . Kencing manis nanti . Especially magnum , Yana suka sangat . Ya , memang ais krim nie mahal lah sikit , tapi Yana sanggup spend duit untuk ais krim nie . Setiap kali lepas makan Yana akan rasa satisfied , and tak rugi Yana spend RM 4.50 for this ice cream , hampir semua magnum yang telah dikomersialkan Yana dah cuba , kecuali yang magnum GOLD , sebab apa ? Err .. takut muak , then tak habis , kan rugi . Hehehe . I wish 1 day Yana dapat pi kedai Magnum kat Keyel tu hehehe . 



Last but not least , nampak tak muka excited dapat makan ice cream magnum pink tu ? Hehe . So , awak2 yang kat sana tu , cepat2 lah pergi ke peti ais krim Walls berdekatan dengan anda , and grab this pinky ice cream quickly . Tak rugi , cuba yaa .. Papai .. See ya in the next entri =)



Ohhh MAGNUM , I love you so muchhhhhhh ♥ ♥ ♥ 




You Might Also Like

8 comments

  1. WRNA DIA pun dah mnarik prhatian.. nak cubaaa laaa.. thanksss sharingg. anyway dah follow jugak. thanks sudi follow blog saya

    ReplyDelete
  2. @Wanie Seuk kannn .. yana bley fall in love sbb dri warna turun ke rasa and hati . Hehehe . Cuba yaa sedap bg yana ais krim nie . X brapa muak even coklat dia tebal . Thx ya cuz sudi bca entri yana

    ReplyDelete
  3. @aRz MoHa haha . aRz , dahh cuba nanti bg feedback hee

    ReplyDelete
  4. time diploma dulu husna pernah try satu.. tak igt perisa apa.. waktu tu magnum baru nak naik.. sekali rasa tak kena dgn tekak terus tak maw.. reject semua! hahaha.. tp kalau nak cuba jgk mungkin boleh try yg bnyak almond tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. assalamualikum yana... saya ada segment baru http://mimiebella91.blogspot.my/2016/01/first-mini-giveaway-by-mimiebella91.html... btw so pinky ice cream pon choose pink..

    ReplyDelete
  6. @husna zahidi haha . btoi mmg muak sikit sbb choc dia tebai n pure choc kan , almond tu sedap gak . cubalah . tapi yana x syorkan husna mkn yg magnum gold , superb muak hee ^_^

    ReplyDelete
  7. @iecha nella hahaha ,, nie baru sikit . kalo iecha meet me in person , lagi byk hee ^_^ in shaa allah yana join =) thanks for the invitation .

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^