L ♥ I's Stories: Segmen Awak Orang Mana?

Segmen Awak Orang Mana?

/
9 Comments
January 03, 2016

Hye .. Another segmen iols join . SEGMEN AWAK ORANG MANA ?
Dianjurkan oleh : -

♥ RRAI ♥

YANA NAK BANNER WARNA PINK ♥

(#F781BE)

Hye RRAI , yana org PULAU PINANG , lebih spesifik , KEPALA BATAS , PULAU PINANG , Sebelum org assume iols anak mami ka ? The answer is NOT . Hahaha . Iols anak melayu ja xda kacukan mami langsung ~ =)

Okay , meh nak ceqita sikit sebanyak pasai PULAU PINANG nie nah .. Kat sini yg best makanan dia .  FYI , Penang well known dengan nasik kandaq nya .. Kalau uols singgah PENANG try lah nasik kandaq kat sini . 


Then , bila dah settle makan nasik kandaq uols bley la jenjalan kat sekitar PENANG nie , misalnya p BATU FERINGGI ka , pantai dia cantik uols . iols dah penah pi . Iols sangat impress dengan pantai tuu . Selain uols jalan2 kat pntai tu ada lagi aktiviti lain yg uols bley buat , antara nya naik jet ski , banana bot , and uols bley terbang .. Err sory iols xtaw apa nama aktiviti tu , kalo uols nak taw .  Mai lah PENANG .


some views from BATU FERINGGI , haa tu la yg iols maksudkan dgn terbang td . HEHEHE =P

For those who suka kucing , bley singgah kat tmmpat nie 

nama tempat nie PURRFECT CAT CAFE , selain main2 ngan kucing , uols bley la ber tea time kat sini .. Sure terhibur ♥

Sapa yg suka jalan2 hayati permandangan tu ,, Uols bley la jalan2 kat PENANG STREET ART =) byk mural cntik2 kat sini ..





Sebelum uols balik , singgah la PADANG KOTA , Makan pasemboq , 1 of PENANG famous food jgak . Actually byk laa makanan best kat PENANG nie . In shaa allah ada masa nnti iols ceritakan dgn lebih terperinci pasai PENANG nahh =)

haa ampa bley pilih ampa nak bubuh apa dalam pasemboq ampa tuu .. Tapi jaga2 nahh jangan terlalu ghairah memilih , satgi nak bayaq ampa  terkejut berok plak . Hehehe .

So , nnti pasemboq ampa akn be look like this .. 



yummmy kannn .. mai PENANG n cuba nah ♥ 
cek yg dok post nie pon dah terlioq hehehe ..

AKHIR KATA DARIPADA IOLS ,, IOLS BLOGGER PENANG , PULAU MUTIARA ♥








You may also like

9 comments:

  1. hai org penang!! hari tu p sana tak sempat makan nasi kandaq! jem baq ang!!! maklum musim merdeka pergi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haiii SOFIE ADIE , hahaha qugi la weh . Org kalo mai penang knpem terpa makan nasik kandaq . Nanti mai lagiii

      Delete
  2. Owh orang Penang juga rupanya... Samalah

    First time rasanya singgah sini
    Dari www.arzmoha.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arz Moha , yaaa cek org penang , tpi org seberang bkn pulau , Arz Moha penang tang mana ? Yaa 1st time admin blogger utara nie mai tang nie , this is an honour . Tq hehee . Salam perkenalan =)

      Delete
  3. Cheq orang kedah :D suka makan satey dkt tanah liat ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh KIM CHAA , org utaqa .. hehehe . kedah tang mana tuu ??

      Delete
  4. Cheq orang kedah :D suka makan satey dkt tanah liat ^^

    ReplyDelete
  5. Best of luck Yana.. =D akk pun join segmen yang sama..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2016/01/segmen-awak-orang-mana.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak SHIKIN RAZALI , in shaa aallah nnti yana terjah entri akak ye . trima kasih sbbb sudi mlawat blog yana =)

      Delete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^