HIJABSTER KAH AKU ?

Thursday, March 03, 2016


ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Okay malam nie Yana dah jumpa topik yang sesuai untuk dikongsi . Topik yang mengikuti peredaran masa iaitu :-

HIJABSTER KAH AKU ? 


Sebelum Yana bercerita mengenai topik tu . Yana nak terangkan maksud hijabster . Sesungguhnya , Yana sebelum nie just sebut ja . Tak  faham sangat pon mengenai hijabster nie . Yang Yana tahu dia ala-ala wanita bertudung yang fashionable gitu . Hehehe ..

"Itu maksud Hipster yang Nik temui di wikipedia . Disebabkan Hijabster hanya digunakan oleh sesetengah pihak di Malaysia maka melalui kefahaman Nik, Hijabster bermaksud seorang fashionista yang bertudung . Melalui maksud kedua-dua perkataan ini, tidak ada salah seseorang wanita islam itu digelar sebagai hipster kerana cara mereka berfesyen atau digelar sebagai hijabster kerana cara pemakaian tudung mereka . Islam tidakpernah melarang kaum hawa untuk berfesyen asalkan tidak melanggar syariat Islam . Seperti mana kita sedia maklum, Allah SWT sangat menyukai hambaNya yang menjaga keterampilan dan kecantikan diri asalkan tidak melanggar syariat islam iaitu menjaga aurattatasusila dan adab dalam berfesyen . "

sumber : http://ceriteranik.blogspot.my/2015/07/soal-jawab-hipster-dan-hijabster.html

Seperti biasa , untuk soal definisi Yana akan google sebab Yana sendiri tak ada penerangan yang jelas mengenai hijabster nie .

Berbalik kepada soalan tadi .. HIJABSTER KAH AKU ?


Hijabster ka macam nie ?


macam nie ??


jawapannyaaaaa .. TAKKKK .. haha .. belum cukup hijabster lagi ?
Tapi Yana nak jadi macam fashionista , hijabster semua tu . Sebabnya Yana memang sangat meminati fesyen . Yana suka tengok cantik-cantik nie . Tapi , takmau lah crowded sangat macam .... TETTTT .. tak boleh mention , nanti kena saman pulak Yana . Dah la kais pagi makan pagi , kais petang makan petang saja nie . Hee ^_^


Cantik dah nie , cuma baju tu tak berapa sesuai bagi Yana la . Kalau labuh sikit cun kot . HEHE . 


Yana teringin nak dress up macam nie nanti . Sedang cuba untuk berubah . Hehe . Nak tampak feminim , simple yet elegance ^_^ tapi baju tu kalau dipakai dengan cardigan yang singkat tu mesti tampak manis sikit kat , atau tudung tu menutupi dada ..


Sedang kita begitu ghairah mengejar fesyen terkini . Syariat Islam jangan kita abaikan ya ? ^_^ Pakailah pakaian yang menutup aurat . Islam tak pernah mengharamkan fesyen . akan tetapi biarlah kena dengan caranya =)
Oh ya , sebelum Yana lupa , janganlah kerana kita terlalu mengejar fesyen sampai kita menjadi hamba fesyen pula ya .. Berbelanjalah sekadar mampu . Tak perlulah mengejar barang berjenama antarabangsa sekiranya kurang berkemampuan .. Pakai ala kadar ja , sekiranya anda pandai mix and match , pakaian murah pon akan tampak bergaya . Percayalah cakap Yana ..


Nampak mahal kan outfit nie ? Sebenarnya , kita boleh dapatkan oufit macam nie dengan harga yang jauh lebih murah . Sebab itu pentingnya untuk membuat survey sebelum membeli ya ^_^




Sekian saja perkongsian Yana malam nie .. Kepada tuan empunya gambar yang Yana ambil nie . Sorry ya bukan niat Yana nak mencuri taw . Just nak share . Selamat Malam semua ♥
 Oh ya sebelum Yana lupa , awak yang cantik manis tu , jum like page Yana , kalau awak-awak ada page jugak sila tinggalkan lik kat komen nanti Yana like balik ya ^_^



You Might Also Like

11 comments

  1. yui plak hijab jee.. ster nya blm lg..ekekek.

    ReplyDelete
  2. ooo baru tahu hijabster tu apa....

    ReplyDelete
  3. Kdg2 ade jugaq yg x malu mengaku hijabster, padehal pakai dah x melambangkan seorg ISLAM

    ReplyDelete
  4. @nuyui a.k.a miss YUI sama lah kita YUI , belum sepenuhnya HIJABSTER hehehe

    ReplyDelete
  5. @YieN aah betul tu YIEN rata2 byk ikot fesyen instead of syariat

    ReplyDelete
  6. Wow macam model. Memang Hijabster nie ^-^

    ReplyDelete
  7. hsna tak reti nak menggaya.. semua pakai tgkap muat je.. hehehe

    ReplyDelete
  8. @husna zahidi husna , kak yana pon bukan pndai sangat dok tgk IG ja hehehe

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^