L ♥ I's Stories: LESEN OH LESEN

LESEN OH LESEN

/
7 Comments
March 16, 2016

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Sebelom Yana mulakan bicara Yana mengenai lesen , Yana nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Ubai sebab blog Yana terpilih untuk bertakhta 


Yana yang nombor 4 tu ya . Hehe ^_^

Untuk pengetahuan anda semua , Ubai dah update bloglist tu 


Warna purple tu , Yana la tu . Hiks . Nama cikpinky , tapi warna purple . Saja lah Yana nak "berhijrah" ^_^

Okay kembali pada topik Yana pada malam nie . 

LESEN OH LESEN


Mungkin ramai yang tak tahu , bermula Januari kalau tak silap Yana , Yana ada daftar kat agensi memandu berdekatan dengan rumah Yana . Sebenarnya malu nak cerita , dah tua-tua baru nak ambil lesen memandu , orang yang dah sebaya dengan Yana dah memandu merata tempat pun . Berbalik kepada topik lesen nie . Okay Yana ada daftar , kena hadiri sesi taklimat apa semua tu . Ambil ujian komputer . Alhamdulilah , dengan sekali saja Yana berjaya lulus ujian komputer walaupun bukanlah dengan flying colors , but who cares , janji lulus . Once Yana dah lulus , maka dapatlah Yana lesen L . Haipp , lesen nie Yana tak dibenarkan memandu lagi . Cuma boleh belajar saja . Cara pembelajaran sebelum nie dan sekarang tersangat berbeza . Dulu tak ada lah se fussy sekarang . Tak percaya ? Biar gambar buku berbicara .


DULU


SEKARANG , besar dan tebal . ^_^

Apa lagi eh Yana nak cerita nie , entri nie sepatutnye publish semalam . Disebabkan kesengalan internet , Yana terpaksa postpone , bila dah postpone tahu sajalah lupa apa nak diceritakan hiks . 
Oh ya , ujian memandu sekarang totally tak sama langsung dengan yang dulu . Sekarang nie ada RPK dan RSM . Apa itu RPK ? Rutin Pemeriksaan Kereta manakala RSM Rutin Sebelum Memandu .


Maaf gambar kurang jelas . Yana tak sure bila RPK nie kena buat . Sebab Yana belum ambil test lagi . Masih dalam sesi latihan . Hiks . 

RSM ?? 


Nampak tu ? Haa kena bagitau satu persatu apa benda tu . Nie baru yang dekat dashboard tu belum dalam enjin , yang dalam enjin tu dipanggil RPK . Untuk bab nie , in shaa allah Yana boleh lah ingat tapiiiiiiii ......


dekat sini Yana failed !! Haha . Terutamanya dekat parking . Wuwuwuw .. 

Yana rasa sampai sini sajalah kot Yana cerita ya . Esok malam kita sambung cerita lain pulak .. Oh ya , Yana test 29 march 2016 taw .. Wish me luck , Yana dah tak sanggup nak repeat . Doakan Yana dapat buat dengan baik , enjin tak mati dan paling penting doakan kejayaan Yana . Hiks .. Selamat Malam semua kesayangan .. ♥♥










You may also like

7 comments:

  1. tahniah yana..

    hee good luck test nnti ya

    ReplyDelete
  2. kalau dulu time husna xdak lg RPK tuh..
    husna adaje lesen, tapi reti bwak auto jaa.. hahah..

    ReplyDelete
  3. kalau dulu time husna xdak lg RPK tuh..
    husna adaje lesen, tapi reti bwak auto jaa.. hahah..

    ReplyDelete
  4. @nuyui a.k.a miss YUI hee thanks yui .. in shaa allh .. neves hehehe

    ReplyDelete
  5. @husna zahidi husna untonglaaa tak payah buat semua nie . nyesai plak kak yana tak ambik awai2 dlu . huhu

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^