REVIEW : KOLEKSI SHIQEEN SATTAR

Saturday, March 26, 2016


ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

"bajailah minda dengan kata-kata positif agar kolam hati terpelihara kesuciannya"

-SHIQEEN SATTAR-

REVIEW : KOLEKSI SHIQEEN SATTAR


Nama Shiqeen Sattar bukanlah satu nama yang asing bagi peminat pakaian muslimah . Antara pakaian muslimah yang dijual ialah hijab dan seluar muslimah . Keunikkan hijab daripada Shiqeen Sattar adalah hiasannya Batu Swarovski tulen yang diimport daripada Singapura .


Antara kelebihan hijab daripada Shiqeen Sattar selain daripada hiasannya adalah :-

Tudung yang sangat mudah dipakai ..

  1. Tak perlu dipinkan (sarungkan sahaja)
  2. Tak perlu pakai inner (kain tak jarang)
  3. Tak perlu digosok ( kain tak mudah kedut)
  4. Tak perlu hantar dry clean atau basuh tangan (boleh dimasukkan dalam mesin basuh)
  5. Tak perlu dililit 
  6. Memenuhi syariat untuk solat (labuh bawah paras dada dan boleh tutup dagu)
  7. Tak perlu risau nampak selekeh
  8. Tak perlu ambil masa yang lama untuk bersiap
  9. Tak perlu nak berhias lebih-lebih (hijab sudah dihiasi dengan Batu Swarovski asli)


"Kami menggunakan Batu Swarovski yang tulen, maka tidak hairanlah hijab kami kelihatan eksklusif.
Dengan hiasan batu Swarovski asli yang diimport jelas hijab kami mementingkan kualiti yang benar-benar memuaskan hati si pemakai"
We are not selling the product.
We are selling the value.
Admin
-SHIQEEN SATTAR-

Hijab ini juga terdapat dalam pelbagai warna yang menarik . Tengok gambar di bawah .


Seluar muslimah yang terdapat dalam koleksi Shiqeen Sattar .


SENORITA PANTS merupakan seluar muslimah No. 1 di Malaysia sekarang ni. Ciri-cirinya menepati syariah dan amat sesuai untuk para muslimah.
.
1. Tak perlu gosok sebab kain ni tak berkedut jadi jimat elektrik.
2. Tak perlu pakai dua lapis sebab kain tak jarang dan yang best ringan.
3. Boleh digayakan secara kasual atau elegan dan mudah nak disuaipadankan.
4. Pinggang getah tiada masalah untuk yang bersaiz kecik atau besaq. Free size .
5. Ibu hamil pun boleh pakai sebab cutting nya yang loose (longgar).
6. Grip getah di kaki jadi tak perlu risau terselak ka apa sesuai jugak bawa solat tarik grip tu tutup kaki.
7. Bila pakai biasa rasa macam pakai skirt labuh tapi bila kita aktif rasa macam pakai seluar.. 


Material : Moss Crepe
Size : Free Size


untuk keterangan lanjut sila lawati 

instagram : SHIQEEN SATTAR
facebook : SHIQEEN SATTAR







You Might Also Like

23 comments

  1. Wajib ada 1 helai ni. Adakah pilihan raya ni??

    ReplyDelete
  2. Saya suka yang senorita pants tu..cantik & unik..

    ReplyDelete
  3. @Nooraini Ali. mungkin jugak . senang dan selesa . =)

    ReplyDelete
  4. @Fieza Sani kannn . sesuai untuk mereka yang nak tampil lain daripada yang lain , boleh tengok FB page & instagram Shiqeen Sattar untuk keterangan lanjut ^_^

    ReplyDelete
  5. Tertarik dengan seluar dia..unik

    ReplyDelete
  6. Kak Sue suka seluar dia jugak..sempoi ja..

    ReplyDelete
  7. @Nadia Johari itulah nadia , yana tak pernah jumpa lagi org pakai fesyen nie . Jum viralkan hehehe ^_^

    ReplyDelete
  8. @Kak Sue btoii .. sempoi ja , ala2 skirt tapi seluar . nak try kerr ? ^_^

    ReplyDelete
  9. @Aku Penghibur haa tulaa .. tadi masa scroll2 IG kak shiqeen tgk seluar tu menarik . tak pernah lagi tgk oorg pakai . kena viralkan nie ^_^

    ReplyDelete
  10. berapalah harga tudung tu ye..batu sworoski tuu..

    ReplyDelete
  11. @timm bill kalau beli satu ja RM99 kalau timm beli dua jadik RM79 satu heee

    ReplyDelete
  12. Shawl yang tak payah iron ni memang mak mak suka.. Senang terus sarung

    ReplyDelete
  13. mudahnya kan.. sesuai tuk cik en yg sentiasa bz mmanjang..

    ReplyDelete
  14. @Dkna Abza kak dekna ,, bukan mak mak ja suka , anak dara malas nak berenyah mcm yana pon suka , hehehe

    ReplyDelete
  15. @Eintan Nurfuzie btoi tu cik en , sesuai gak untuk org malas nak bersiap cm yana ^_^

    ReplyDelete
  16. Waw bagus dan jadi cantik ya apabila memakainya.

    ReplyDelete
  17. @nurul iman betul nurul iman , in shaa allah harga pon mampu milik =)

    ReplyDelete
  18. Seluar muslimah tu belum pernah tengok lagi. Menarik!

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^