L ♥ I's Stories: WANITA DAN "BFF"

WANITA DAN "BFF"

/
7 Comments
June 28, 2016

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

WANITA DAN "BFF"


Hai semua .. Lama sangat Yana menyepi kan ? Hehe . Bukan malas , bukan sibuk . Tapi , Yana ketandusan idea untuk menulis . Malam nie baru ada idea nak menulis mengenai apa .. Wanita dan "BFF" .. Tahukan siapa "BFF" seorang wanita ? Hehehe .. Yaa , Haid .. Period .. 

Apa Itu Haid ?

Haid atau datang bulan merujuk kepada satu fisiologi tetap dan teratur yang dialami oleh perempuan yang berada dalam linkungan umur yang berupaya untuk mengandung . Semasa kedatangan haid seseoranng perempuan akan kehilangan darah . Tempoh pembiakan seseorang perempuan dicirikan dengan perubahan ritma pada rembesan hormon yang diperlukan untuk pembiakan . Corak ritma ini dikenali sebagai kitaran haid .



Emosi Ketika Haid . 

Wanita cenderung menjadi marah dan sensitif ketika kedatangan haid  atau seminggu sebelum datang haid . Hehe . Hal ini sangat Yana akui , sebab Yana pon begitu . Yana tak sedar pon macam mana boleh terjadi it just happen beyond control .Lagi satu untuk pengetahuan semua , sebelum kedatangan haid , wanita juga akan mempunyai selera makan yang melampau . Err mungkin bukan semua , tapi sesetengah atau kebanyakkannya .. Takpa nanti kita try buat survey nah .. ^_^ .. Untuk maklumat lanjut mengapa wanita sering marah ketika haid . Sila klik link di bawah ..



Hmm .. Sampai sini saja kot Yana menulis .. In shaa allah ada masa kita jumpa lagi yaa .. Esok nak kerja Yana nak tidur dulu ya .. So , selamat malam semua .. =))


You may also like

7 comments:

  1. kdg kt sndiri kena kwl diri kt dri sifat marah..ehhh. hehe

    ReplyDelete
  2. so far emosi ketika haid ok la...cuma nafsu makan je membuak..hehhe

    ReplyDelete
  3. yg namanya Ilmu itu harus aku ambil dari mana pun datangnya...he
    Thanks min Obat gatal

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. yaps, ketidak stabilan emosi menjelang haid sering menjadi pemicu pertengkaran kecil dengan pasangan saya, hehe
    .
    .
    Kenali gejala kanker payudara ini sebelum terlambat

    ReplyDelete
  6. mungkin karena itu juga sebagai lelaki harus menyangi kepada wanita dengan sepenuh hati

    Obat Jerawat

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^