L ♥ I's Stories: AKU SI PENDOSA

COPY

AKU SI PENDOSA

/
6 Comments
August 21, 2016

AKU SI PENDOSA 


ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥


Hai .. Selamat malam semua .. Lama sangat Yana abaikan blog Yana nie .. Malam nie nak jugak paksa diri luangkan masa dengan blog .. Harap-harap ada lah yang sudi membaca yaa .. =))

Pernah tak kadang-kadang tu anda dihantui rasa bersalah ? Kita rasa bersalah , sebab orang anggap kita baik , suci dan benda-benda yang sewaktu dengannya lah .. Padahal , kenyataannya kita tak sebaik itu dan tidak sesuci yang disangka .. Suci yang Yana maksudkan di sini bukanlah suci daripada berzina tu semata-mata ya .. Maksud Yana suci hati .. 

Bila Yana bersendirian , Yana sering terfikir banyak yang Dia tolong Yana .. Dia tutup setiap aib Yana ..  Kalaulah Dia buka , mesti ada yang tak sudi berkawan .. Sebenarnya Dia tutup aib kita semua .. =))
Tapi , jujur Yana akui Yana belum lagi muslimah sejati .. Yana masih bertatih untuk ke arah tu ,. Banyak sangat benda yang kena buat dan benda yang Yana kena tinggalkan untuk menjadi muslimah sejati tu .. In shaa allah .. Yana akan cuba .. Yana tak janji untuk menjadi yang terbaik akan tetapi Yana berjanji untuk menjadi yang lebih baik .. Doakan .. 

Sekian sahaja lah , kalau dilayan perasaan memang berjela Yana akan menaip .. Terima kasih pada yang sudi luangkan masa baca entri Yana .. In shaa allah Yana cuba cari ruang untuk ber blog walking ke blog mereka-mereka yang sudi singgah dekat blog Yana =) .. Asslammualaikum .. 



You may also like

6 comments:

  1. setiap manusia memerlukan masa dia dengan tuhan. Beruntung manusia yang Allah gerakkan hatinya utk ingat Dia .

    selamat malam " akak "

    ReplyDelete
  2. @ubai ismail btoi tu "dek" bertuah mereka yang mendapat hidayah tu .. rajin "adik" singgah blog "akak" nak kena terjah balik nie =)) selamat malam jugak "adik ^_^

    ReplyDelete
  3. setiap orang ada sejarah hitam tapi tidak bermaksud tidak boleh berubah. Ada kalanya, Allah beri kita pengajaran untuk jadi lebih baik di masa akan datang.

    ReplyDelete
  4. segan bila org fikir kita baik padahal kita nih xdak la baik mana.. dan masih lagi cuba utk menjadi yg terbaik.. huhuhu..

    ReplyDelete
  5. @Afiq Halid betul Afiq , Yana setuju tu .. Setiap orang ada sejarah hitam masing2 soal nak jadik better than yesterday or not tu terserah kat hati masing2 =)

    ReplyDelete
  6. @husna zahidi sama laa husna , kak yana pon rasa gtu jugak .. Huhuhu . malu sebenarnyaa T_T

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^