L ♥ I's Stories: SIAPA AKU

COPY

SIAPA AKU

/
20 Comments
September 06, 2016

SIAPA AKU 

ASSALAMMUALAIKUM WBT .


Hai .. Selamat malam semua . Malam nie Yana tak tau sangat nak berkongsi tentang apa . Jadi , Yana putuskan untuk bercerita mengenai diri sendiri .. Memandangkan blog nie dah lama terbiar tanpa sebarang entri baru .. Buat apa gelar diri blogger kalau malas nak meng update kann ? Cewaahhh .. Jangan terasa nah wahai blogger-blogger lain .. Yana kata dekat diri sendiri nie .. 

DATA RINGKAS SEORANG LYANA ISHAK ..



Hm .. Dari mana ya nak dimulakan ?? Seawal perkenalan Yana mungkin kelihatan sombong , akan tetapi itu bukanlah sikap Yana yang sebenarnya .. Ramai dalam kalangan kawan-kawan Yana yang beranggapan sedemikian .. Jadi , mereka agak takut untuk memulakan perbualan dengan Yana sebab takut tidak dilayan .. Hehe .. Sebenarnya , Yana bukan sombong , cuma Yana tak reti nak memulakan perbualan dengan orang yang Yana baru kenal .. Secara ringkasnya , Yana bukanlah seorang yang peramah diawal perkenalan dan agak pemalu .. Hee ~

SIKAP SEORANG LYANA ISHAK ..



Hm .. Sejujurnya , Yana bukanlah seorang yang penyabar .. Yana agak particular kadang-kadang .. Sebagai bukti , Yana tak suka barang-barang Yana disentuh tanpa izin .. Apalagi yang ambil barang-barang Yana kemudian tidak diletakkan semula di tempat asalnya .. Seorang Lyana boleh moody kalau ianya berlaku .. Huhu .. Lagi satu , Yana memang tak suka menunggu dan sebolehnya akan cuba untuk tidak ditunggu .. Kalau masuk bab penampilan , Yana akan pastikan Yana punya outfit sentiasa bergosok .. Bukan gosok cincai .. cincai nahh .. Sebolehnya sedikit kedut pun Yana takmau bagi ada .. Hehe .. Yana takkan suruh orang gosokkan baju Yana walaupun Yana dah lambat sangat-sangat . Yana lebih rela ambil emergency leave daripada pergi kerja dengan baju tidak bergosok .. Hee .. Perumpamaan saja tuu .. Alhamdulilah , buat masa nie belum terjadi .. 
Selain itu , Yana bukanlah seorang yang talkative , Yana berbicara hanya untuk apa yang perlu .. Kalau ada someone yang suka cakap banyak-banyak memang Yana akan mudah annoyed dengan dia dan akan mula menghindari dia ..

KEGEMARAN SEORANG LYANA ISHAK ..


Sekiranya , bercakap tentang makanan ,  semestinya makanan yang dimasak oleh umi menjadi kegemaran Yana , terutama sekali rendang ayam ♥♥ .. Memang win .. Bukan nak memuji sangat tapi betul , tak caya ?? Meh sini Yana bagi rasa .. Hee ~ Kalau bercakap tentang aktiviti yang Yana gemar buat bila Yana ada masa terluang , window shopping lerr .. Tu masa ada duit .. Hahaha ..  Bila Yana takda duit , Yana akan duduk dekat rumah diam-diam , melayari internet , dengar lagu , menyanyi (walaupun suara tak sedap) dan menulis kalau Yana ada mood nak menulis lahh .. Hee ~
Warna kegemaran , masih pink .. Walaupun  ramai yang kata pink untuk budak-budak .. Yana tak peduli .. Hee .. Minuman kegemaran , hmm .. Kalau singgah dekat mana-mana kedai , amra asam boi akan jadi keutamaan , kalau takda barulah Yana akan cari jus epal .. Apalagi ehh ? Lelaki kegemaran ? Eh , Eh .. tu nanti-nanti laa .. Hee ~ =P

SENSITIFKAH SEORANG LYANA ISHAK ?


Yaaa , seorang Lyana sangat-sangat sensitif .. Hanya orang yang terdekat saja boleh rasa dan nampak betapa sensitifnya seorang Lyana .. Kalau takat hal sikit-sikit Yana cuba untuk tidak tunjukkan yang Yana tak sentap dan tak ambil hati .. Tapi , bila malam tiba sebelum tidur , Yana selalu tewas mengalir juga air mata untuk perkara yang tak sepatutnya Yana tangisi .. Tapi , kalau ianya tak dapat dibendung lagi , Yana akan tunjukkan bahawa Yana sedang terasa hati dengan sesuatu .. Caranya ? Twitter !! Hee ~ Tapi , kat Twitter Yana hanya akan approve orang yang tertentu saja sebab Yana banyak "meroyan" dekat situ .. Hee ..


Okay lah .. Yana rasa cukuplah sampai sini Yana berceloteh . Hee .. Nanti ada pulak yang muak .. Terima kasih daun keladi kepada yang sudi meluangkan masa baca Yana punya celoteh nie .. Hee .. Kalau nak Yana BW ke blog anda , tinggalkanlah url blog dekat ruangan komen .. In shaa allah ada masa terluang nanti Yana singgah ye .. Mmuahh =P







You may also like

20 comments:

  1. eh sama la feveret rendang ayam.. :D
    salam perkenalan..

    ReplyDelete
  2. Hai yana... Salam perkenalan...

    ReplyDelete
  3. I terasa tau..i mls updates blog..haha..kbai😂

    ReplyDelete
  4. hai yana nice to meet you...xdak rezeki lagi nk face to face

    ReplyDelete
  5. Lyana bukan seorang yg misteri la yer

    ReplyDelete
  6. ok...takut nak bergurau sensitif rupanya...

    ReplyDelete
  7. untung suami nanti sebab suka gosok baju

    ReplyDelete
  8. aRz ikut masa...kadang suka bergosok kemas...kadang suka yang kedut2....

    ReplyDelete
  9. hihi, so sawit~~hai awaaa~~

    ReplyDelete
  10. @Ahmad Hasif heee yup2 sama suka rendang ayam .. Salam perkenalan jugak Hasif ,, Soryy lmbt reply .. huhu

    ReplyDelete
  11. @CikLa Shahril Hai jugakk CikLa .. Salam perkenalan =))

    ReplyDelete
  12. @Normi Nieza hahahaha cik nor .. haipp jgn terasa kita sama serupa .. =P

    ReplyDelete
  13. @nuyui a.k.a miss YUI ehehehe nnti bila dh jumpa yui kenal lah dgn sepenuh nyaaa =P

    ReplyDelete
  14. @PERMATABIRU hehehe nice to meet you too farah , in shaa allah nnti kita akn berjumpa jugak .. cewahh ayat hee

    ReplyDelete
  15. @Dunia Zumal hehe xdak nya misteri2 nie zumal hee =P

    ReplyDelete
  16. @aRz MoHa

    1) hehehe takyah takot la arz , kadaang2 je sensitif kalo takat kena bahan dek typo tak sentap pon =P

    2) hehehe .. kannn .. untung sapa jadik suami Yana .. ehhh ahahaha

    3) Yana pon bila mood malas mai , akan carik tudung n baju yang tak prlu digosok hee .. =PP

    ReplyDelete
  17. yea..!!! typo x sentap.. hahaha

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^