5 LANGKAH MUDAH "MENG MP3 KAN" RECORDING SMULE

Thursday, October 06, 2016


5 LANGKAH MUDAH "MENG MP3 KAN" RECORDING SMULE


ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥


Hai selamat malam semua .. Malam nie Yana nak kongsi beberapa langkah mudah untuk anda "meng mp3 kan" recording Smule anda tuhh .. Jadi , anda boleh dengar bila-bila masa tanpa menggunakan data pon .. Hehehe .. Macam mana caranya ? Mai sini Yana ajarkan .. 

Mula-mula masuk ke dalam aplikasi Smule , dan pilih recording yang hendak anda mp3 kan ..
Contoh :-


Kemudian , pilih butang kongsi (share) ..


copy link , setelah selasai salin link tersebut , buka browser anda tak kisah la , mozilla ka , chrome atau mana-mana saja lahh .. Cari www.thebluebyte.com ..


Okay , nanti akan jadi macam nie ,, jadi masukkan lah link yang anda copy tadi tuu ke dalam kotak tu kemudian tekan butang submit

Lepas dah tekan submit 


Dia akan appear  macam nie .. Jadi , silakan tekan link yang berwarna merah tuu .. Lepas tekan link tersebut dia akan mula download ..


Akhir sekali , anda pilih lah dekat mana anda nak simpan .. Senangkan ?? Selamat mencuba =))








You Might Also Like

10 comments

  1. Jimat data kan kalau mcm nih..nak dgr ulang2 pon xde masalah..hehe

    ReplyDelete
  2. kite takda account smule pun :'(

    ReplyDelete
  3. Ow, timm dunlod sing download je..haha

    ReplyDelete
  4. oh.
    bolah buat mp3 rupanya.
    bijok doh ayat dia pakai :D

    ReplyDelete
  5. @luqman zakaria aah btoi jimat data , and xda la org perasan kita selalu ulang2 dgr , sbb kalo dgr dekat apps smule , dia akn tunjuk brapa kali play heheh =P

    ReplyDelete
  6. @ubai ismail hahaha .. takpa "dek" tak penting pon bnda alah nie .. =P

    ReplyDelete
  7. @timm bill hehehe t ajar yana yg tu mcm mna plak nk buat

    ReplyDelete
  8. @Shark Kay hehee boleh ja , lagi jimat data .. =P

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^