L ♥ I's Stories: ADA APA DALAM BEG PEREMPUAN ??

ADA APA DALAM BEG PEREMPUAN ??

/
5 Comments
November 08, 2016
.

ADA APA DALAM BEG PEREMPUAN ??


ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥


Hai , selamat malam semua .. Okay , malam nie Yana nak bagi tau ada apa dalam beg perempuan nie .. Ada yang kata "weh hang isi ketui batu ka ?" Yana nak cakap , orang perempuan nie bagilah beg besar mana pon tetap tak cukup .. Dia nak guni agaknya baru cukup .. Hehehe .. Perempuan ada 2 fasa , satu bujang satu lagi yanng dah berkahwin .. Isi beg bagi orang yang bujang dan berkahwin berbeza taw .. Jadi , Yana nak mulakan dengan yang bujang dulu .. =P

BEG PEREMPUAN BUJANG .. 


1. Dompet / Purse .



- Okay , 1st thing 1st haruslah benda nie ,, sebab di sinilah nak simpan kad pengenalan , kad atm , kad kredit , lesen dan sebagainya .. Oh ya , lupa pulak nak mention DUIT hehehe ..

2. Alat-alat make up .


- Haa , ini pon antara benda yang wajib ada dalam beg perempuan , tak kiralah bujang atau dah kahwin .. Tapi , benda-benda lebih kepada yang bujang la , sebab kami nie memang nak tampak sempurna 24/7 yelaa bujang la katakan .. Kot-kot la nanti bertemu jodoh , cewahhh .. Hehehe =P Alat-alat make up pon dah satu beg kecil comel tu taw .. 

3. Telefon bimbit / Handphone .



- Nie satu lagi , kalau terlupa benda nie memang tak senang duduk .. Haha .. Yana pernah jadi .. Kat tempat keja pulak tuu , gelisah ja rasa taw .. Tak boleh nak fokus pon dekat keja =="

4. Tuala wanita / Pad .



- Tuala wanita pon merupakan salah satu barang yang wajib ada dalam beg perempuan .. Yela , kalau tetiba datang at least dah ada spare  hehehe .. BFF kami nie kadang-kadang datang tanpa diduga .. Suka-suka ja mai tak habaq .. =P

5. Power Bank .



- Last but not least , power bank lah ..  Sekarang kan semuanya pakai smart phone .. Sebagaimana yang kita tahu , bila dah pakai smart phone nie lajulah bateri nya habis .. Sebagai  persediaan , wajiblah bawa power bank kalau nak pi mana-mana .. Hehehe .. 

Okay nie antara barang-barang yang "menghuni" beg seorang perempuan bujang .. Yana tahu ada lagi , sapa rasa nak tambah , bagi tau kat ruangan komen ya .. =) Yana yakin ada banyak lagi kan benda ada dalam beg orang perempuan nie .. Yana cuma bagi taw top 5 saja hehehe ..


BEG PEREMPUAN YANG DAH KAHWIN ..


1. Lampin anak .



- Betul tak mereka yang dah kahwin tu ?? Mesti benda nie akan "menghuni" beg anda kan ?? Sebenarnya , benda-benda yang mana perempuan bujang ada sudah tentu-tentu ada dalam beg perempuan yang dah kahwin juga , Yana tak mau la mention benda yang sama hehee ..

2. Botol susu .



- Kebanyakkan mak-mak nie , benda nie pon perlulah dibawak .. Mana tahu tiba-tiba baby dia lapar ke apa kan ?? So , bila dibawanya botol susu bersama anytime dia lapar sumbat ja hehehe .. Sorry , Yana tak boleh nak hurai dengan lebih lanjut sebab Yana bukan mak-mak lagi .. Hee ~

3. Baju Spare anak .



- Mungkin la kot ada sekali , mana tahu tetiba anak dia temuak ka , tercomot kat mana-mana ka , mesti ada bawa pakaian extra kan ? Yana tak tahu , Yana agak ja , Hehehe .. Mak-mak mohon kongsi dekat ruangan komen ya apa lagi yang dibawak bersama dalam beg tangan tuu ..

Hmm , setakat nie sajalah kot Yana kongsi da apa dalam beg orang perempuan nie .. Sebab bila cakap pasai beg perempuan dah kahwin Yana jammed sat .. Sebab Yana tak tahu the exactly stuffs yang ada dalam beg mereka .. Nanti-nanti kalau Yana dah kahwin , Yana tulis semula ya entri mengenai nie .. Hahhahaa !! Okay , terima kasih pada yang sudi meluangkan masa mmembaca bebelan Yana nie .. Mmuahh ♥


You may also like

5 comments:

  1. pad tu betul sangat. hehe.. sejak jadi mak ni mcm2 benda dok ada dlm handbag. kdg2 pegi kerja siap dengan mainan anak pun ada dlm tu. kadang dioragn suka2 bubuh..buat berat beg orang ja.

    ReplyDelete
  2. beg cik nor banyak sampah sarap jer jer..haha..yg pnting ada beg duit, tab, tel, ubat2, tisu,alat makeup ada la skit2..haha

    ReplyDelete
  3. kalau sy barang yg mesti ada dlm beg adalah henpon, powerbank, pen, buku nota, ipad utk baca ebooks, cokelat, bedak muka dan seketul lipstik :D beg memang berat mcm ada batu kat dalam hahaha!

    ReplyDelete
  4. Handbag saya ada purse, phone, planner, basic makeup, perfume, pen, dan sampah resit. HAHAHA.

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^