L ♥ I's Stories: HILANGKAN LINGKARAN HITAM BAWAH MATA DENGAN AMEENA KSK III

HILANGKAN LINGKARAN HITAM BAWAH MATA DENGAN AMEENA KSK III

/
6 Comments
November 25, 2016

HILANGKAN LINGKARAN HITAM BAWAH MATA DENGAN AMEENA KSK III


ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥


Hai .. Yana tahu pasti ramai wanita yang dekat luar sana mengalami masalah macam mana yang Yana hadapi sekarang .. Lingkaran hitam pada bawah mata .. Yaa , susahkan nak hilangkan eyebag nie sebenarnya ?? Dah cuba letak timun , tomato setiap kali sebelum tidur pada bawah mata tetap tak berkesan .. Jom Yana kenalkan anda dengan AMEENA KSK III , Yana dalam tempoh percubaan .. Alhamdulilah , adalah nampak sedikit perbezaannnya , nanti Yana akan kongsi result sepenuhnya ya .. =))



PENGENALAN

AMEENA KSK III adalah produk gabungan formula negara Jepun & Malaysia , bertaraf antarabangsa . Kandungan bahan unik berkualiti semulajadi yang menggabungkan ramuan yang sesuai untuk setiap golongan wanita mahupun lelaki yang lapisan umur 18  tahun ke atas . Keistimewaan bagi dalaman & luaran khas untuk kulit bawah mata menjadi urat pembuluh darah saliran kulit bawah mata kembali aktif , tona sekata , cerah , lembap , licin , bersih dan gebu serta berseri ..



ANTARA MASALAH YANG SERING DIHADAPI 

  • LEBAM (DARK CIRCLE)
- kurang tidur dan usahakan untuk tidur sebelum jam 11 malam selama 6-8 jam sehari .

  • GARIS HALUS 
- kemunculan kedutan ini adalah tanda pertama pernuaan . Ia berlaku akibat pendedahan pada sinar matahari , sejarah kedutan awal dan kurang tidur .

  • SEMBAP ( EYEBAG)
- terjadi kerana kekurangan waktu tidur , solekan tebal yang tidak dicuci , sinaran UV , petanda 
penyakit mata panda dan dari genetik keturunan ..



KEBAIKKAN AMEENA KSK III

Apa ?? Anda mengalami antara masalah seperti yang di atas tu ? Dengan adanya AMEENA KSK III in shaa allah masalah anda akan dapat diselesaikan dengan kadar segera .. =) 

Kini tercipta inovasi  baru teknologi KSK III terkini dari Jepun KSK III - BIOMIST khas untuk lebam bawah mata .. Dengan adanya  ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR  yang kini mampu meningkatkan aliran darah ke daerah lingkaran mata dan menebalkan kulit di bawah mata untuk mengurangi bayangan mata yang nampak jelas
•Menolong di dalam menegangkan kawasan sekeliling mata. 
•Menghilangkan bulatan hitam dibawah mata. 
•Melembap dan mengurangkan kesan lebam kulit di sekeliling mata. 
•Menenangkan kawasan kulit bawah mata. 
•Mengurangkan rasa letih pada kulit bwh mata. 
•Menjadikan kulit mata lebih segar & sihat 
•Menghilangkan garis-garis kulit bwh menjadi licin ,halus sekitar mata.



Erm .. Jom Yana nak cerita sedikit sebanyak mengenai lebam bawah mata  nie .. Info jugak untuk anda yang menghadapi masalah macam nie =))
6 sebab utama terjadinya lingkaran gelap bawah mata atau juga lebih dikenali dengan istilah mata panda dan lebam bawah mata.
1. Keturunan Tahap tebal nipis kulit (periorbital skin) di sekitar mata pada setiap orang adalah berbeza dan ini selalunya bergantung kepada genetik atau keturunan. Semakin nipis kulit bawah mata seseorang itu, semakin jelas lebam bawah matanya walaupun cuma sedikit keletihan atau sedikit kurang tidur.
 2. Stress / Kurang Tidur / Keletihan Bila kita tertekan, kurang tidur atau keletihan, darah kita akan terarah kepada organ-organ utama badan yang memerlukan lebih darah (mengawal stress) berbanding bahagian muka yang nampak sedikit pucat.
3 . Mata bekerja lebih keras sehingga pembuluh-pembuluh darah di sekitar mata juga lebih aktif dan terlihat sebagai bayang-bayang hitam di bawah kulit mata. Perbezaan ketara kandungan darah inilah yang menyebabkan lebam bawah mata kelihatan begitu ketara. 
4. Pertambahan Usia atau Penuaan Semakin bertambah usia, semakin kulit kehilangan kolagen dan keanjalan. Kulit di bahagian bawah mata menjadi lebih nipis dan memudahkan bayang-bayang gelap nampak lebih ketara tidak kira samada sudah cukup tidur atau mata segar dan tidak mengalami keletihan pun. 
5. Alergik atau Alahan Alergik atau alahan yang menyebabkan mata gatal menjadikan kita cenderung untuk menggosok mata. Hal ini boleh meningkatkan tekanan pada kulit dan membuatkan darah memenuhi pembuluh darah di bawah mata, dan menyebabkan lebam bawah mata senang terlihat. 
6. Kekurangan Zat Besi atau Anemia Lebam bawah mata juga boleh menjadi petanda anda mengalami kekurangan zat besi atau anemia. Mereka yang mempunyai masalah kekurangan zat besi di dalam darah, menyebabkan hemoglobin dan sel darah merah yang membawa oksigen kepada sel-sel badan akan senang terurai dan membuatkan lingkaran bawah mata kelihatan lebih gelap atau lebam. 4 .


Tips Petua orang lama atasi Lebam Bawah Mata
1. Dapatkan rehat dan tidur yang cukup. Cuba berfikiran positif untuk menghidari stress yang berlebihan 2. Amalkan pemakanan yang sihat, sayur-sayur hijau sebagai sumber zat besi dan juga buah-buahan sebagai sumber Vitamin C (membantu penyerapan zat besi dengan lebih efektif) 3. Banyakkan minum banyak air kosong untuk mengawal kelembapan kulit dan air kosong juga salah satu petua awet muda. 4. Boleh amalkan tips dengan menggunakan ais, timun dan uncang teh seperti si sini (klik untuk info seterusnya) 
Tips Paling mudah Nak merawat ramai yang guna jenis Biomist Lebam Bawah Mata .
Mampu jika ia dirawat , pengawalan tenaga , Energy Cystal Skin Activator , Ameena saja mempunyai Jenis Water Base , membuat kulit bawah mata yang sangat nipis jadi sesuai direhatkan dengan formulasi baru ini dan Produk ini jenis Biomist sangat cair seperti air bahan yang berkualiti halus mampu meresap menyegar aktifkan kulit Lebam Bawah Mata .

Okay tak penerangan Yana mengenai masalah lebam pada bawah mata nie ? Hehehe .. Tak terinngin ke anda-anda untuk mencuba produk nie ? Kalau teringin bagi tahu la yer .. Yana boleh arrange kan cara untuk dapatkannya ataupun boleh contact nombor yang akan Yana bagi diakhir entri nie ye .. In shaa allah harga mampu milik =)

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :- 
EYDA = 019-508-1433
·        





You may also like

6 comments:

  1. dulu husna tak dak eyebag, skarang ni boleh tahan laa.. sebab dok suka tidoq lewat hihihi.. nanti jgn lupa kongsi taw hasilnya..:)

    ReplyDelete
  2. @husna zahidi hehehehe .. in shaa allah , nanti kalo dahh nmpk kesan ketara kak yana up entri baru hehehe

    ReplyDelete
  3. @Nadia Johari betul tu nadia , wangi plak tuu =))

    ReplyDelete
  4. ingat nak cuba tapi sayang pula lebam bawah mata ni hehehe

    ReplyDelete
  5. macam ramai je bepuas hati dengan produk ni

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^