L ♥ I's Stories: Luahan Sekeping Hati

COPY

Luahan Sekeping Hati

/
0 Comments
January 03, 2017

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua .. Okay , malam nie Yana tak tau pasai apa Yana susah sangat nak tidur .. Dah cuba golek-golek kiri ke kanan , kanan ke kiri cuma tak jatuh katil saja lagi =P .. Sebenarnya , Yana nak buat luahan perasaan sikit boleh dak ? Ermm .. Kalau tak boleh pon Yana tetap nak buat .. Hahaha .. Yana memang dah takda tempat nak meluahkan selain daripada blog Yana dan facebook , twitter , wechat dan instagram .. Tapi dekat semua tu Yana selalu berkias saja , tak pernah lagi Yana straight to the point .. 

Sebenarnya kan , Yana agak terkilan bila Yana ambil berat dekat seseorang tu tapi at the end Yana yang dipersalahkan .. Bila Yana tak buat macam tu dikatanya Yana tak pedulikan dia .. Hmm .. Apa yang Yana patut buat sebenarnya ?? Yana sangat-sangat buntu .. Akhirnya , Yana ambil keputusan untuk diamkan diri sahaja .. Mungkin itu jalan yang terbaik untuk mengelakkan dia sakitkan hati Yana begitu juga sebaliknya ..



Nak tahu tak ?? Tak banyak tau yang Yana minta dalam hidup nie .. Yana tak minta harta berjuta , Yana tak minta dibawa pergi mengelilingi dunia , sejujurnya Yana tak minta pon semua tu .. Yana dah cukup bersyukur dengan apa yang Yana ada sekarang .. Tapi , Yana nak jugak lah improve kan life Yana nie .. Yela , takkan sampai bila-bila nak macam nie .. Okay , berbalik kepada kes minta tadi , bila Yana dah please seseorang tu Yana sebenarnya tak mintak balik dia berbuat sedemikian jugak dekat Yana .. Tak perlu nak please Yana sekiranya tak sudi .. Cukuplah sekadar tidak menyakitkan hati Yana .. 

Hati seketul Yana nie , sebenarnya diibaratkan seperti sekeping tisu .. Bukan tisu mahal tu .. Tisu tandas tu yang murah tu yang senang sangat-sangat terkoyak .. Ya , itu hakikat sebenar sekeping hati seorang Lyana .. Kalau  nak ikut sensitifnya hati Yana nie orang dah tinggikan suara sikit Yana akan sentap , kena perli sikit pon akan sentap , orang update status sinis pon Yana akan sentap .. Tapi , Yana buang semua tu kat tepi , Yana cuba "sadokan" hati tisu Yana nie .. Tapi , kenapa bila Yana cuba berbuat macam tu orang selalu  ambil kesempatan dengan sakitkan hati Yana ?? Kenapa nak tisu tandaskan kembali sekeping hati Lyana ?? Salahkah kalau Yana cuba nak tunjuk kat semua orang yang Yana nie kuat ?

Hmm ,, nak ikutkan hati banyak lagi Yana nak menulis .. Tapi , cukuplah setakat nie .. Selebihnya biarlah Dia saja yang tahu .. Terima kasih kepada yang sudi membaca =))



You may also like

No comments:

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^