Bagaimana Cara Download MP3 Dengan Mudah

Tuesday, February 21, 2017


Bagaimana Cara Download MP3 Dengan Mudah


ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua .. Selamat malam .. Okay , malam nie Yana nak ajar cara mudah nak untuk anda semua memuat turun lagu dari Youtube .. Oh ya , bukan video tau tapi MP3 .. Nak tau tak bagaimana caranya ? Kalau nak tau jemput baca dari mula sampai habis nah .. =)

Mula-mula sekali , sila ke Youtube , 


Nampak kan kotak search tu ? Haa , sika taip tajuk lagu yang nak dimuat turunkan tu .. Dah taip klik search .. Hee , tentu anda semua dah tau kan ? Okay , lepas dah search ..

Lepas dah cari tu , akan keluar banyak video .. Jadi , pilihlah mana satu yang dikehendaki .. Contoh Yana bagi , tengok kat bawah ye ..

Klik link video yang dah dipilih tu .. Mainkan video tu .. Selepas tu , bawa mouse dekat video yang sedang dimainkan tu right click ..

Okay , klik dekat "copy video url" yang atas sekali tu tau ??? 


Lepas dah copy url video , sila pergi ke google search taip "mp3 converter" tak pun klik je laaa situ Yana dah link kan .. Hehehe .. =P


 Lepas tu masukkan url video yang anda copy tadi tu kat dalam kotak kemudian tekan "start" .. Selepas tu , ikotlah step dia yang seterusnya .. Senang saja nak download .. Okay sekian saja pengajaran Yana pada malam nie .. Jumpa lagi nanti .. Terima kasih kepada yang sudi baca dan komen .. Yana sedang mencari masa dan semangat untuk balas komen dan kunjungan anda .. Jangan salah anggap , kata Yana sombong tahu ? Yana sedar siapa Yana , tanpa anda yang datang singgah sedekah UV dan PV dekat Yana .. Yana krik krik saja .. Terima kasih tauuu .. Sayangggg hampaaa ♥ ♥

You Might Also Like

1 comments

  1. Hai Yana.

    Kalau nak download video pulak macam mana ye?

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^