L ♥ I's Stories: Personal Review : Steamboat Best di D'fiesha Corner , Kepala Batas .

Personal Review : Steamboat Best di D'fiesha Corner , Kepala Batas .

/
2 Comments
March 01, 2017

Personal Review : Steamboat Best di D'fiesha Corner , 

Kepala Batas .

ASSALAMMULAIKUM WBT ♥


Haii semuaaaa .. Memandangkan ada orang pernah tanya dekat Yana kalau dekat Kepala Batas , restoran steamboat dekat mana best and highly recomended  ?? Okay , di sini  Yana nak sarankan apa kata sekiranya satu hari nanti  ada antara kawan-kawan Yana dari luar Penang kebetulan singgah dekat Kepala Batas dan mencari-cari restoran steamboat yang best ! Okay , sila ke D'fiesha Corner ..

Untuk pengetahuan semua , Yana tak akan sarankan sekiranya Yana sendiri tak pernah mencuba atau tidak berpuas hati dengan restoran tu .. D'fiesha Corner merupakan restoran steamboat pilihan Yana sekiranya Yana nak makan steamboat .. Yela , semua tahu yang Seoul Garden is the best steamboat ever kan ?? Tapi , mahal lahhh .. Tak semua mampu nak pergi ke situ .. Dekat d'fiesha .. Nahh , harganya sangat-sangat berpatutan ,, Boleh dikatakan apa yang anda semua nak makan ada tersedia .. 

Apaaa ?? Tak percaya kerr ?? Meh sini Yana nak buktikan .. 



Kepada penggemar daging , nahh di D'fiesha Corner ada semua tu .. Daripada daging lembu sampailah ke daging kambing .. Aa kalau daging rusa ke unta Yana tak sure lah pulak .. Terdapat pelbagai jenis perapan tau , antaranya , daging resepi asli , daging satay , daging perapan bersos , daging kamibing sempoi , ayam black pepper , ayam satay dan banyak lagi .. Apa kata anda semua datang dan cuba sendiri haaa .. Yana dah pernah cuba sebab tu Yana berani suggest kan restoran steamboat kepada anda semua .. 


Haaa ,, kepada penggemar siput .. Dekat D'fiesha Corner ada pelbagai jenis siput tau .. Okay macam biasa antaranyaaaaa .. Siput buluh , kepah , siput lala panjang dan mungkin ada lagi yang lain-lain .. Ehh , jangan mestilah seafood pun ada jugak .. Jadi kepada penggemar seafood no worries okay ?? Hehehe ,,



Jom tengok sayur-sayuran dan buah-buahan yang disediakan pulakkk ..



Okay , kat bawah nie jenis-jenis pasta yang ada dan jugak mee , koey teow , bihun dan banyak lagiiiii ..


Hmmm , dekat mana lokasinya Yana ?? Haa , bab lokasi Yana memang failed nak explain .. But , not to worries .. Secara ringkasnya Yana nak bagitau .. D'fiesha Corner terletak di Bertam Putra berdekatan lah dengan pasaraya Mydin .. Senang cerita tengoklah alamat dekat bawah entri Yana akan sediakan .. Sebenarnya , tak susah pun nak cari .. Dari jalan raya dah boleh nampak D'fiesha Corner nie .. 

Address : 
  • No.6,7&8, Persiaran Seksyen 4/1, Bandar Putra Bertam
  • 13200 Kepala Batas, Malaysia


Phone No . : 
010-404 1779
019-992 1779
010-403 1779


You may also like

2 comments:

  1. Bawa keluarga memang seronok sangat ni Yana :)

    ReplyDelete
  2. @PeRdU cINta hehehe .. betul tu PC .. lagi ramai lagi best =)

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^