SAFI BALQIS OxyWhite Berikan Nafas Baharu Agar Kulit Wajah Sihat Berseri & Cerah Sempurna

Monday, March 27, 2017

SAFI BALQIS OxyWhite Berikan Nafas Baharu Agar Kulit Wajah Sihat Berseri & Cerah Sempurna

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

safi balqis , oxy white , produk baru safi balqis


Hai semuaaa .. Okay hari nie Yana nak kenalkan satu produk baru daripada SAFI BALQIS .. Oxy White , merupakan keluaran terbaru daripada SAFI BALQIS .. Terdapat beberapa kebaikkan dalam produk baru nie .. Mestilah semua nak tau kan apakah kebaikkannya ? Jom lah baca entri Yana nie daripada mula sampai habis .. =)

Proses pencerahan kulit wajah menjadi lebih cepat dan efektif apabila kulit berada dalam keadaan yang sihat serta mempunyai oksigen yang mencukupi. Keadaan udara yang tercemar serta sinaran UV yang berbahaya menyebabkan oksigen yang terdapat di dalam kulit semakin berkurangan.Tambahan pula, ramai tidak sedar akan sinaran IR (Infra-merah) daripada matahari dan benda berbahang dapat menyebabkan kulit menjadi semakin kusam dan gelap.

Memahami impian setiap gadis untuk memiliki kulit wajah cerah sempurna, SAFI jenama halal no 1 tempatan memperkenalkan formulasi baharu dalam rangkaian penjagaan kulit SAFI Balqis yang diperkaya dengan Formulasi OxyWhite iaitu gabunganNano Oxygen dan Nano BioWhite agar kulit wajah tampil lebih sihat dan cerah sempurna. Kelahiran baharu dalam legasi kecantikan SAFI ini dikenali sebagai SAFI BALQIS OxyWhite.

Menurut Pengurus Pemasaran SAFI, Puan Mahsuri Sulaiman “Kami di keluarga SAFI menggambarkan SAFI BALQIS sebagai sahabat sejati yang sentiasa sedia memberikan nasihat kecantikan untuk anda tampil cerah secara semulajadi dan yakin.Dengan kelahiran baharu SAFI BALQIS OxyWhite bukan sahaja memberikan kulit 2 tona lebih cerah, malah menjadikan kulit sihat dari dalam secara semulajadi.Setiap satu daripada variasi produknya memberikan manfaat sendiri dalam mengatasi masalah kulit yang gelap dan kusam”.


Berbicara tentang kualiti produk dan keberkesanannya , “Setiap penghasilan produk keluaran SAFI dilakukan berdasarkan penyelidikan oleh SAFI Excelence in Research & Innovation (SERI Research Institute) yang terletak di Subang Jaya. Makmal Research & Development (R&D) Halal terbesar di Asia Tenggara ini menggunakan sumber bahan global yang berkualiti tinggi dan tidak diuji pada haiwan, agar dapat menjamin keberkesanan produk dan memperkukuhkan falsafah SAFI- Selamat dan Suci. Gabungan teknologi serta kepakaran yang kami ada menjadikan produk tempatan ini setanding dengan produk jenama antarabangsa,” jelas Puan Mahsuri 

Kata beliau lagi, “Formulasi OxyWhite terhasil daripada gabungan teknologi Nano Oxygen dengan Nano Biowhite supaya kulit wajah kelihatan sihat berseri dan cerah sempurna. Teknologi Nano Oxygen bertindak membebaskan oksigen tambahan kedalam lapisan epidermis kulit wajah agar mengaktifkan sel kulit supaya membantu Nano BioWhite untuk mempercepatkan proses pencerahan kulit secaraefektif dengan memperlahankanpembentukan melanin yang menjadi punca pigmentasi sambil meratakan tona kulit. Hasilnya, kulit menjadi lebih sihat berseri dan cerah sempurna”.

“Bukan sekadar menggabungkan dua jenis teknologi nano, keberkesanan formulasi sedia ada turut dipertingkat di dalam produk baru ini. Penanggal solekan SAFI kini dilengkapi dengan teknologi Micellar yang mampu menanggal solekan, minyak dan habuk dalam satu sapuan pada permukaan wajah. Manakala manfaat perlindungan yang terkandung dalam Krim Siang SAFI juga dipertingkat dengan teknologi Pelindung IR (Infra-Merah) bagi melindungi wajah daripada sinaran Infra-Merah dari matahari dan bahang yang boleh menyebabkan kulit menjadi kusam dan gelap”

Mengulas tentang kredibiliti Sarah mempromosikan SAFI BALQIS OxyWhite, Puan Mahsuri berkata, “Dengan personaliti down to earth Sarah, beliau akan membawa SAFI BALQIS untuk lebih dekat dengan pengguna, khususnya para gadis yang mengimpikan kulit wajah cerah sempurna. Dengan pengalaman sendiri beliau sebagai pengguna dan duta SAFI BALQIS OxyWhite, Sarah akan menjadi contoh, dan ‘sahabat sejati’ dalam membantu gadis-gadis seusia mencari solusi pencerahan wajah yang terbaik. Sikapnya yang mesra dan mudah didekati membawa keyakinan terhadap produk kami bagi menyampaikan mesej kecantikan kepada semua wanita”.

Alami kulit wajah yang cerah dan sihat dengan tona lebih sekata melalui rejim penjagaan Rangkaian Produk Penjagaan Kulit Safi BALQIS OxyWhite yang dicipta khas untuk setiap gadis.

Formulasi baharu SAFI BALQIS OxyWhite hadir dalam rona bungkusan serta reka bentuk produk yang menarik dan mudah di bawa kemana sahaja.Kombinasi warna biru laut dan hijau cerah yang menaikkan jiwa gadis agar tampil segar dan berseri digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite bagi kulit wajah normal, manakala gabungan rona jingga dan kuning yang memberikan mood ceria dan penuh keyakinan pula digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite kawalan minyak.

Seiring dengan rekaan pembungkusan berwajah baharu ini, SAFI turut menukar reka bentuk logo dan tipografi agar kelihatan lebih moden, dan menarik perhatian pengguna. Logo baharu ini tampil lebih simple & trendy sepadan dengan personaliti SAFI BALQIS yang muda, segar dan yakin sentiasa.

Berikan nafas baharu pada kulit wajah anda melalui rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite yang berikut:


safi balqis oxywhite pembersih muka


1) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Muka

Saiz Pek          : 50g/ 100g
RCP                : RM7.30/ RM12.30 (selepas 6% GST)



2)  SAFI BALQIS OxyWhite Krim Skrub
Saiz Pek          : 100g
RCP                : RM 12.90 (selepas 6% GST)

SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih & Penyegar 2 dalam 1

3)     SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih & Penyegar 2 dalam 1
Saiz Pek          : 150ml
RCP                          RCP               : RM17.40 (selepas 6% GST
 SAFI BALQIS OxyWhite Esen Pencerah
4)  SAFI BALQIS OxyWhite Esen Pencerah
Saiz Pek         : 20ml
RCP              : RM28.10 (selepas 6% GST)

SAFI BALQIS OxyWhite Penyegar

5) SAFI BALQIS OxyWhite Penyegar
Saiz Pek          : 100ml
                     RCP                : RM10.90 (selepas 6% GST)



OxyWhite Pelembap Gel

6) SAFI BALQIS OxyWhite Krim CC SPF25PA++
Saiz Pek          : 20g
                      RCP               : RM 21.70 (selepas 6% GST)

Okay sampai di sini  sahaja review Yana mengenai produk baru SAFI BALQIS OxyWhite .. Untuk keterangan lanjut boleh rujuk maklumat di bawah ya ..

Produk ini boleh didapati di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan pasaraya hiper utama. Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman facebook SAFI, www.facebook.com/SAFI.MY, laman Instagram SAFI@safimalaysia dan saluran Youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia

You Might Also Like

13 comments

  1. Wah Safi dah berwajah baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa kak sue , lebih menarik and nampak remaja sangat .. =)

      Delete
  2. Wee, lawa template blog baru! Mau jugK! Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee .. Pi tukaq cepat timm timm ♥

      Delete
  3. produk safi ni ndak sesuai lah sama aku..

    ReplyDelete
  4. Safi balqis jenama yang telah lama dalam industri kecantikan....

    Ramai yang dah mencuba dan mendapat hasilnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa betul .. Banyak yang dapat hasil positif .. Dah lama brand nie bertapak ♥

      Delete
  5. makin bertambah dah produk safi ni... :)

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^