Pelancaran Empat Menu Baru di Caffe Bene

Tuesday, April 18, 2017

Pelancaran Empat Menu Baru di Caffe Bene

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Haii semuaaa .. Sekali lagi Yana bersiaran .. Hehe .. Okay , malam nie Yana nak cerita sikit mengenai food review yang Yana ada join pada hari Sabtu yang lalu di Caffe Bene , Gurney Paragon, Penang .. Sebenarnya kan , Caffe Bene sekali lagi melancarkan beberapa menu baru bermusim untuk cafe nya .. Kali nie menu barunya hasil gabungan mangga dan Nutella .. Yummyyyy ! Terdapat 4 menu baru yang telah diperkenalkan oleh Caffe Bene iaitu Mangotella Bingsu , Mango Yogurt Bingsu , Mangotella Waffle dan Mangtella Smoothie .. Serius Yana cakap , keempat-empat menu baru nie sangat sedap dan awak semua wajib cuba tauuuu ..

caffe bene , caffe bene gurney paragon , gurney paragon , bingsu , new seasonal menu , mangotella bingsu , mango yogurt bingsu , mangotella waffle , mangotella smoothie , lyana ishak

Oh ya , mesti akan ada yang tanya .. Bingsu tu apa ? Hehehe .. Yana diberitahu Bingsu merupakan ais kacang versi korea .. Sebenarnya semua nie bukan ais krim tau , tetapi ais kisar ala-ala ais kacang tu lah cuma topping dan ingredient dia berbeza .. Yana takmau cakap banyak meh Yana nak kenalkan satu per satu menu bermusim baru yang terdapat di Caffe Bene .. 

caffe bene , caffe bene gurney paragon , gurney paragon , bingsu , new seasonal menu , mangotella bingsu , mango yogurt bingsu , mangotella waffle , mangotella smoothie , lyana ishak
MANGOTELLA BINGSU


Mula-mula sekali Yana nak kenalkan Mangotella Bingsu .. Seperti yang awak semua boleh nampak dalam gambar nie untuk topping ada ais krim yogurt yang disirami dengan coklat Nutella .. Sekeliling tu disusun dengan buah mangga yang dipotong dadu .. Banyak tau mangga dia .. Mangga dia okay-okay saja tak masam sangat dan tak manis sangat bila dimakan bersama dengan Nutella yang terdapat dalam Mangotella Bingsu nie dia jadik natural sebab rasa masam yang light .. light daripada mangga tu campur dengan manis Nutella .. Kalau awak perasan , dekat tengah tu ada layer berwarna coklat Yana rasa itu oreo yang dikisar kot lupa pulak Yana nak tanya hari tu .. Selain mangga terdapat jugak mix nuts dalam tu .. Kacang mahai uii bukan kacang tanah okayyy ..

caffe bene , caffe bene gurney paragon , gurney paragon , bingsu , new seasonal menu , mangotella bingsu , mango yogurt bingsu , mangotella waffle , mangotella smoothie , lyana ishak
MANGO YOGURT BINGSU

Nexxxxtttt .. Hahaha .. Nie nama dia Mango Yogurt Bingsu .. Erm untuk bingsu nie tak ada Nutella dalam dia .. Yana pon tak pasti rasa macam mana .. Sebab yang nie Yana tak rasa .. Besar uii gelas nie .. Mangotella Bingsu tu pun Yana jenuh nak habiskan .. According to kawan blogger Yana yang turut sama hadir masa food review nie dia cakap yang nie lagi sedap berbanding dengan Mangotella Bingsu .. Setiap orang citarasa dia lain-lain kan ? Apa kata awak pergi cuba sendiri .. Hehehe .. In shaa allah harganya masih lagi relevan .. Alamakkk .. Yana lupa nak bagitau cara nak makan bingsu nie lah .. Caranyaaaa .. Campur semua sekali gaul sampai sebati .. Hahaha .. Ada video Yana buat dekat instagram jemput tengok sana ye .. =P


Berduaaaa dengan muu pasti lebih baikkk .. Ewahh menyanyi pulak Yana hehehe .. Berdua lagi cantik kan ? Pi la ramai-ramai ke Caffe Bene nie pakat order seorang satu then buat la keputusan yang mana lebih sedap .. Bukan mahal sangat pun ..

caffe bene , caffe bene gurney paragon , gurney paragon , bingsu , new seasonal menu , mangotella bingsu , mango yogurt bingsu , mangotella waffle , mangotella smoothie , lyana ishak
MANGOTELLA WAFFLE

Seterusnyaaaa .. Okay yang nie Yana makan dan Yana suka sangattttt .. Ooops lupa pulak nak bagitau nama untuk menu nie .. Nama diberi Mangotella Waffle .. Macam biasa la topping dia kat atas sekali tu ais krim yogurt bukan vanilla ya mula-mula Yana pun ingat vanilla hehehe .. Cara nak makan ?? Tuang coklat dalam cawan tu , potong , buka mulut , kunyah dan telan hehehe .. 

caffe bene , caffe bene gurney paragon , gurney paragon , bingsu , new seasonal menu , mangotella bingsu , mango yogurt bingsu , mangotella waffle , mangotella smoothie , lyana ishak

Okay , Yana belanja gambar bertiga pulakk .. Hehehe .. Belanja gambar saja lah Yana mampu buat masa nie .. Nak rasa , silakan pergi ke Caffe Bene berdekatan dengan awak .. Warga Utara , Yana diberitahu bahawa Caffe Bene satu-satunya bertapak di Gurney Paragon .. In shaa allah akan ada di tempat-tempat lain sooner or later ..

caffe bene , caffe bene gurney paragon , gurney paragon , bingsu , new seasonal menu , mangotella bingsu , mango yogurt bingsu , mangotella waffle , mangotella smoothie , lyana ishak

Hahaha .. bagi la chance Yana nak enterframe sat .. Hee .. Bahagianya rasa bila dihidangkan dengan pencuci mulut yang awesome nie ..

caffe bene , caffe bene gurney paragon , gurney paragon , bingsu , new seasonal menu , mangotella bingsu , mango yogurt bingsu , mangotella waffle , mangotella smoothie , lyana ishak
MANGOTELLA SMOOTHIE

Last but not least Mangotella Smoothie .. Yana suka jugak yang nie .. tak terlalu manis okay-okay saja dengan tekak Yana .. Sedap tauu serius tak tipu .. Erm , Mangotella Smoothie nie dia macam ice blended yang awak duk beli tu .. Yang nie hasil gabungan Nutella dan mangga .. Cuba sekali pasti nak lagi .. =)

Okay selesai sudah Yana dengan empat menu bermusim baru yang terdapat di Caffe Bene .. Meh Yana belanja beberapa view dekat Caffe Bene .. Yana suka suasana cafe nie santai dan cantik .. Tak percaya ? Kenapa ? Hehehe meh tengok gambar-gambar nie ..

caffe bene , caffe bene gurney paragon , gurney paragon , bingsu , new seasonal menu , mangotella bingsu , mango yogurt bingsu , mangotella waffle , mangotella smoothie , lyana ishak
Daripada hadapan cafe

caffe bene , caffe bene gurney paragon , gurney paragon , bingsu , new seasonal menu , mangotella bingsu , mango yogurt bingsu , mangotella waffle , mangotella smoothie , lyana ishak
Terdapat juga bahagian luar kalau awak suka ruang yang terbuka
caffe bene , caffe bene gurney paragon , gurney paragon , bingsu , new seasonal menu , mangotella bingsu , mango yogurt bingsu , mangotella waffle , mangotella smoothie , lyana ishak
Kaunter , nak order dekat sini ya ..
caffe bene , caffe bene gurney paragon , gurney paragon , bingsu , new seasonal menu , mangotella bingsu , mango yogurt bingsu , mangotella waffle , mangotella smoothie , lyana ishak
Suasana dalam cafe ..
caffe bene , caffe bene gurney paragon , gurney paragon , bingsu , new seasonal menu , mangotella bingsu , mango yogurt bingsu , mangotella waffle , mangotella smoothie , lyana ishak
Antara dekorasi yang terdapat dalam cafe nie yang mencuri perhatian Yana
caffe bene , caffe bene gurney paragon , gurney paragon , bingsu , new seasonal menu , mangotella bingsu , mango yogurt bingsu , mangotella waffle , mangotella smoothie , lyana ishak
Yana dan Fathin untuk food review di Caffe Bene



Okay sampai di sini sahaja lah Yana nak cerita mengenai empat menu baru bermusim yang terdapat di Caffe Bene .. Dah nama pun bermusim , jadi takkan lama ya menu nie akan ada di Caffe Bene .. Yana difahamkan mungkin sampai Jun sahaja .. Jangan dok tunggu-tunggu cepat pi rasa .. Hehehe .. Yana dah rasa dah .. Terima kasihlah kepada awak yang sudi baca tu .. Jumpa lagi nanti ya .. ♥ 


You Might Also Like

6 comments

  1. Cm tergoda dengan Mangotella Waffle... Nyum.. Nyumm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee .. Tengok gambar pon dah tergoda , Yana yg makan pon dok teringin lagi nie .. Hee .. =)

      Delete
  2. Replies
    1. Hehehe .. Sila pergi ke Caffe Bene berdekatan =)

      Delete
  3. Wah, syoknya... nanti kena try ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Besttt kak mia .. Nanti mai try naa .. Sedapp hee

      Delete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^

♥ #bloggerutara ♥

♥ #KBBA9 ♥