L ♥ I's Stories: Pengalaman Pertama Menyertai Larian I Love Penang

Pengalaman Pertama Menyertai Larian I Love Penang

/
7 Comments
April 09, 2017

Pengalaman Menyertai Larian I Love Penang

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Haii .. Malam nie Yana nak cerita pasai pengalaman Yana menyertai larian I Love Penang tadi .. Sebenarnya , nie merupakan pengalaman Yana yang pertama .. Sebelum nie Yana tak berminat pun nak sertai semua nie sebab Yana tak suka tempat sesak , berpeluh , panas  dan sebagainya lah .. Akan tetapi , tahun nie Yana agak banyak berubah .. Yana dah mula menjinakkan diri Yana dengan aktiviti - aktiviti macam nie .. Sebenarnya kan best tau .. =) Oh ya , larian I Love Penang nie bertempat di Dewan Dato Haji Ahmad Badawi ..

i love penang run , pengalaman menyertai larian i love penang , untuk negeri kita , penang run , penang , dewan dato haji ahmad badawi
Excited sangat ! Hehehe abaikan eyebag tu ..

Okay , Yana sepatutnya berada di kawasan larian tu sebelum pukul 7 pagi .. Dek kerana atas sebab yang tak dapat nak dielakkan Yana dan Zya tiba agak lambat .. Nak dijadikan cerita , dah lah lambat satu hal .. Nak carik parking pon bukan main seksa , sabor je lah .. Bila dah jumpa parking kami bergegas ke dataran dewan tu sebab nak ambil dan salin baju .. Masa nak mencelah antara manusia yang banyak tu Tuhan saja yang tau betapa seksanya .. Macam nak nangis pon ada .. Mula-mula Yana ingat larian nie macam larian-larian yang lain kononnya cakap saja mula pukul 7.30 at the end  pukul 9 baru mula .. Kali nie tak mereka betul mulakan tepat pada pukul 7.30 pagi .. Err , abaikan eyebag seketul Lyana yang sebakul tu sebab semalam Yana tidur pukul 2 bangun pukul 6.00 pagi hehe ..

i love penang run , pengalaman menyertai larian i love penang , untuk negeri kita , penang run , penang , dewan dato haji ahmad badawi
Babak pertama .. Hehehe ..

Masa nie kami baru memulakan larian , daripada kiri Zya , tengah Yana sebelah Yana Cik Timm .. Belakang ? Ouh nampak eh ? Abang Cik Timm tu hehehe .. Farid namanya .. =P Nak bagitahu dengan jujur nie .. Sepanjang larian nie memang kami bertiga tak lari langsung .. Bukan sebab kami tak larat tapi keadaan tak mengizinkan .. Sesak sangat , lepas tu depa ada pesan tak perlu pon lari yang penting jaga keselamatan .. Hehehe .. Yana yang menurut perintah sahaja .. =)
i love penang run , pengalaman menyertai larian i love penang , untuk negeri kita , penang run , penang , dewan dato haji ahmad badawi
Babak Pertengahan
Sebenarnya kan , cuaca agak panas .. Berpeluh toksah dok kata lah kalau orang utagha punya ayat .. Hehehe .. Tapi apa ada hal , dah nama pon outdoor punya aktiviti mestilah peluh bercerau .. Tengok dekat belakang tu ramai kan ? Belum lagi Yana ambil view dari depan .. Haaa ..

i love penang run , pengalaman menyertai larian i love penang , untuk negeri kita , penang run , penang , dewan dato haji ahmad badawi
Yana dengan Zya

Okay buat perenggan nie Yana takmau sembang banyak cuma nak kongsi gambar saja eh .. Yana takmau la kongsi kat Instagram dengan Facebook banyak-banyak satgi ada pulak yang unfollow laa unfriend laa hehehe .. =P

i love penang run , pengalaman menyertai larian i love penang , untuk negeri kita , penang run , penang , dewan dato haji ahmad badawi
Yana dengan CIk Timm

Nie gambar Yana dengan Cik Timm .. Sibuk jer orang sebelah tu nak menyelit .. Hehehe .. =P

i love penang run , pengalaman menyertai larian i love penang , untuk negeri kita , penang run , penang , dewan dato haji ahmad badawi
FINISHERRRRR !!

Akhirnyaaaa !! Kami berjaya sampai ke garisan penamat .. Serius cakap tak letih pon .. Tahu-tahu dah sampai .. Hehehe ..

Aaaa , Yana nak belanja sikit tau gambar-gambar Yana masa dekat sana .. Ehh , biarlah blog Yana kan nak letak berapa banyak gambar pun .. Ehh , melawak saja , jangan sentap dan unfollow blog Yana pulak .. Kesian Yana tau ..

i love penang run , pengalaman menyertai larian i love penang , untuk negeri kita , penang run , penang , dewan dato haji ahmad badawi
Acah acah dekat Starter padahal dah settle .. Hehehe ..


i love penang run , pengalaman menyertai larian i love penang , untuk negeri kita , penang run , penang , dewan dato haji ahmad badawi
Acah acah candid ?? Takkk .. Memang candid pon .. Hehehe ..

i love penang run , pengalaman menyertai larian i love penang , untuk negeri kita , penang run , penang , dewan dato haji ahmad badawi
Finisher sudahhh ..
i love penang run , pengalaman menyertai larian i love penang , untuk negeri kita , penang run , penang , dewan dato haji ahmad badawi
Apalah motif kami ambil gambar macam nie .. Hee ..


i love penang run , pengalaman menyertai larian i love penang , untuk negeri kita , penang run , penang , dewan dato haji ahmad badawi
Okay , berakhirlah episod hari ini dekat sini ..

i love penang run , pengalaman menyertai larian i love penang , untuk negeri kita , penang run , penang , dewan dato haji ahmad badawi
I Love Penang Run #untuknegerikita

Sekian sahajalah pengalaman Yana untuk hari nie .. Best tau sebenarnya bila sertai aktiviti macam nie .. In shaa allah kalau ada lagi Yana takkan lepaskan peluang .. Hehee .. Selamat malam semua .. =)


You may also like

7 comments:

  1. bestnya.sebelum ni study di penang ada jugak dgr psal larian ni

    ReplyDelete
  2. wah tahniah dapat abiskan larian juga yana

    ReplyDelete
  3. kalau dekat dah lama join u'oulss yana zya & timm

    ReplyDelete
  4. tahniah Yana hehe.. kalo akak tah bileee la rajin nak join..

    ReplyDelete
  5. eleh, ckap je la, join sbb ada abang timm.. hahaha

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^