L ♥ I's Stories: Shopping Online di Lazada dan Bayar Secara MOLPay CASH di 7-Eleven Berdekatan

Shopping Online di Lazada dan Bayar Secara MOLPay CASH di 7-Eleven Berdekatan

/
0 Comments
May 17, 2017

Shopping Online di Lazada dan Bayar Secara MOLPay CASH di 7-Eleven Berdekatan


ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Haiiii .. Haa bila kita bersembang mengenai Lazada Malaysia apa benda pertama yang terpacul dalam fikiran awak semua ? Okay Yana nak intro sikit lah mengenai Lazada Malaysia nie untuk pengetahuan awak semua Lazada merupakan salah satu aplikasi atau laman web membeli belah secara atas talian .. Lazada Malaysia nie memang sangat familiar di kalangan kaki shopping online .. Yana berani cakap yang Lazada Malaysia merupakan tempat untuk online shopping yang selamat dan boleh dipercayai .. Seperti yang selalu  Yana cakap , Yana takkan suggest kalau Yana sendiri tak pernah cuba dah banyak barang Yana beli daripada Lazada Malaysia alhamdulilah servis dan kualiti barangnya sangat memuaskan hati Yana ..

Hmm , Yana rasa tak perlu kot Yana nak merumuskan daripada A sampai Z mengenai Lazada Malaysia sebab Yana yakin sangat mesti awak semua dah sangat mahir menggunakan apps Lazada Malaysia kan ? Okay , meh sini Yana nak menceritakan mengenai cara pembayaran .. Sekiranya awak semua memang pembeli tegar Lazada Malaysia mesti dah tau kan terdapat beberapa cara pembayaran antaranya credit or debit card , onnline banking , COD (cash on delivery) .. Yana selalu akan COD saja kerana bagi Yana tu cara yang paling mudah , barang dapat terus bayar .. Hehehe .. Eh , sekejap ada nampak simbol 7E kan ? Haa itulah main story Yana untuk hari nie ..








Okay , sepertimana yang kita sedia maklum tak semua antara kita akan sentiasa berduit dalam akaun kan ? Kadang-kadang dalam akaun 0.00 tapi cash still ada .. Tapi barang yang nak dibeli tu tak boleh nak COD (cash on delivery) macam mana nak buat ? Caranya , awak semua boleh pergi ke mana-mana 7Eleven yang berdekatan untuk membuat pembayaran di sana ..

Kaedah ini dipanggil MOLPay CASH , ia merupakan salah satu penyelesaian pembayaran terkemuka di seluruh Asia Tenggara iaitu di kedai 7E Malaysia .. So , pengguna kini tak perlu lagi khuatir sekiranya duit dalam akaun dah kering kerana awak boleh juga membayar secara tunai di kedai 7E yang berdekatan .. Okay dekat bawah nie Yana ada tunjukkan cara untuk membuat pembayaran dari 7E daripada app Lazada .. So , awak semua boleh refer dekat sini .. =)







Haa , mudah kan dengan Lazada Malaysia nie sebenarnya .. Apa yang awak seua dok tunggu tu ? Cepatlah download aplikasi Lazada Malaysia di Play Store .. 

Nampak tak benda dah senang lagi dipermudahkan , mula-mula awak nak shopping apa pun suka hati lah tak perlu keluar rumah pun just klik-klik sana sini settle dah dia permudahkan pula cara bayaran sekiranya akaun bank awak kekeringan .. Hehehe ..

Sekiranya awak semua berminat nak shopping dekat Lazada Malaysia bolehlah godek-godek di www.lazada.com.my manakala sekiranya awak semua nak tahu lebih detail mengenai 
MOLPay CASH bolehlah layari www.molpay.com ..

Sekian sahaja daripada Yana .. =)






You may also like

No comments:

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^