L ♥ I's Stories: Beliau Superhero Adsense

COPY

Beliau Superhero Adsense

/
22 Comments
July 25, 2017

Beliau Superhero Adsense

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Haiii semua it's been a while Yana menyepi kan .. Haha .. Yana sihat walafiat sahaja .. Biasalah mood macam nie selalu menyerang blogger macam Yana nie .. Sukar Yana nak istiqamah nak menulis sehari satu entri .. Apa-apa pun Yana nak cuba memperbaiki diri Yana dan blog nie dari masa ke masa .. Okay , malam nie Yana nak bercerita mengenai seorang superhero Adsense .. Nak tahu siapa jom lah baca sampai habis .. 

Sebelum Yana mula bercerita mengenai superhero Adsense nie , Yana nak bagitahu kepada mereka yang belum lagi tahu apa itu Adsense .. Adsense adalah program kerjasama periklanan melalui media internet yang diselenggarakan oleh Google .. Pemilik websites atau blog akan mendapatkan pemasukan yang merupakan dalam bentuk pembahagian keuntungan dari Google untuk setiap iklan yang diklik oleh pengunjung blog ataupun websites yang dikenali sebagai sistem pay per click (PPC) atau bayar per klik ..

Okay , berbalik kepada topik Yana pada malam nie .. Beliau Superhero Adsense , tak lain tak bukan pemilik kepada WAYNEHARRAZ.COM .. Ceritanya bermula begini sebagai blogger yang ingin menjana pendapatan sampingan daripada blog nie Yana tidak terkecuali diantara mereka yang telah memohon Adsense untuk blog Yana .. Yana daftar akaun , Yana ikut semua seperti mana yang BEWE ajar .. Oh ya , BEWE merupakan nama panggilan kepada Wayne Harraz daripada kami geng AFBDOTMY .. Sepanjang perkenalan BEWE memang tidak lokek langsung berkongsi ilmu Adsense yang beliau ada kepada semua blogger .. Yeke semua blogger ?? Hahah .. BEWE , yeke semua blogger ? =P

Memandangkan Yana dah apply for Adsense Yana cuma tunggu sahajalah email yang mengatakan sama ada permohonan Yana berjaya ataupun tidak berjaya .. Agak lama la Yana tunggu dalam beberapa minggu .. Hehehe lama lah tu kan ? Yana tahu ada yang makan tahun , ada sebabnya mengapa Yana kata lama .. Yana menunggu ketibaan email Adsennse yang tidak juga kunjung tiba tu akhirnya Yana dah mula nak menyerah dan Yana refer balik dengan BEWE .. BEWE minta email address dan kata laluan Yana dibuatnya oleh beliau akaun baru untuk memohon Adsense .. 

Memandangkan dah ada email baru BEWE pun dah tolong memohon untuk Yana , semua BEWE buatkan Yana tak kena buat apa pun .. Nak dijadikan cerita kurang daripada seminggu adalah dalam 5 hari kalau tak salah Yana , Yana terima email yang menyatakan yang akaun Yana is fullly approved .. Tak sekali pun ditolak orang lain merasa juga kan kena reject .. Atas bantuan BEWE alhamdulilah lulus dengan cemerlang .. Haaa gituuuu tak sampai seminggu pun weh .. Terima kasih tau BEWE =)


Jadi , lepas nie Yana cuma nak fokus dengan blog nie sahajalah memandangkan akaun Adsesnse Yana pun dah approved .. Blogger yang belum lagi mendaftarkan akaun Adsense Yana sarankan baik awak daftar dapat juga side income nanti .. Kalau ada tak faham nak tanya mengenai Adsense BEWE dengan berlapang dada sudi ajarkan .. Sila add beliau dekat Facebook Wayne Harraz ..


Inilah superhero adsense yang Yana maksudkan tu .. Hehehe .. BEWE , Yana "pinjam" tau gambar nie memandangkan nie lah gambar yang paling kacak .. Hehehe .. Awak semua cepat-cepat pi berguru dengan beliau kalau nak adsense awak semua cepat approve .. Sekian sahaja ya untuk malam nie .. Yana ada lagi dua superhero dalam dunia blogging nie .. In shaa allah ada masa nanti Yana cerita ya .. Selamat malam =)


You may also like

22 comments:

  1. Hihihi banyak tu pahala Bewe, dah tolong ramai orang nooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe .. Tulah semoga murahlah rezeki Bewe nanti =)

      Delete
  2. selamat menjana side income :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Farah , selamat menjana income baru buat awak juga =)

      Delete
  3. wahhh....be we jadi superhero.
    Hari ini blog akak ada kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha .. Dalam diam Bewe jadi superhero .. Tq sudi singgah in shaa allah Yana balas kunjungan nanti .. =)

      Delete
  4. Tahniah yana.. dah lulus adsense.. :)
    Kemain gambar Ewan tu.. hahahahhaa.. nak tergelak pula.. tapi Ewan memang baik, dah tolong ramaaaaaiiiii ahli AFB kan..

    :)

    ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolong ramai gegirls...kikkiii

      Delete
    2. Tima kasih Kak Ain .. Haha beliau yang bagi Yana gambar tu =p

      Delete
  5. Tahniah dah berjaya dapatkan akaun Google Adsense

    ReplyDelete
  6. Bestnya..tahniah yer =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee .. Terima kasih Nini , kalau nak bolehlah berguru dengan beliau =)

      Delete
  7. ajaaaari aku !! ajarii aku..!! hehehe..

    ReplyDelete
  8. Hehehe .. Kak Siti kena refer Bewe , Yana pon tak reti .. =P

    ReplyDelete
  9. otai sifu apa lg? master cikguuuu gurubesar mmg sesuai untuk BEWE aka wayne harraz

    ReplyDelete
  10. hidup sigu.. hihihihih memang superhero adense kita semua lulus sbb dia..

    ReplyDelete
  11. Tahniah yana.. abg wan mmg terbaik. sudi tolong geng2 afb utk lulus adsense. tq abg wan.

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^