L ♥ I's Stories: Empat Langkah Mudah Memadam Lagu Yang Telah Dinyanyikan di Smule

Empat Langkah Mudah Memadam Lagu Yang Telah Dinyanyikan di Smule

/
3 Comments
July 10, 2017

Empat Langkah Mudah Memadam Lagu Yang Telah Dinyanyikan di Smule .

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Haii semua .. Selamat Malam , walaupun Yana dah lama menyepikan diri daripada dunia Smule namun Yana masih ingat dengan baik setiap apa yang nak dibuat dengan Smule .. Sebagai contoh , macam mana nak jadi VIP , macam mana nak buat video Smule , macam mana nak bagi suara jadi sedap , macam-macam lagilah .. Memandangkan ada yang mencari bagaimana cara nak padam lagu selepas dinyanyikan di Smule , malam nie Yana nak bagi tau lah bagaimana caranya .. Hehehe .. =)


Okay , caranya sangat-sangat mudah dan bagi Yana nie nak padam lagu merupakan langkah yang paling senang nak buat berbanding dengan benda lain .. Manakala yang paling susah bagi Yana nak subscribe VIP .. Banyak langkah juga yang diperlukan .. Kalau ada yang nak tahu in shaa allah nanti Yana kongsikan .. Langkah pertama untuk padam lagu yang telah dinyanyikan , sila masuk ke akaun Smule awak , selepas itu pergi ke profil awak tu ...

Empat Langkah Mudah Memadam Lagu Yang Telah Dinyanyikan di Smule, cara padam lagu di smule , smule , bagaimana cara padam lagu di smule , cara mudah padam lagu di smule

Haa , dah masuk kan ke akaun masing-masing dan dah ke profil kan ? Jadi , sila pilih lagu yang hendak dipadam tu ..  Piilihlah yang mana pun sama ada yang awak open ataupun yang awak joined dengan orang lain .. =)

Empat Langkah Mudah Memadam Lagu Yang Telah Dinyanyikan di Smule, cara padam lagu di smule , smule , bagaimana cara padam lagu di smule , cara mudah padam lagu di smule

Bila  awak dah pilih lagu yang hendak dipadam tu dia akan jadi macam nie .. Lepas tu apa nak kena buat ? Okay , nampak kan tiga titik bertindih dihujung sebelah kanan ? Okay , sila pilih tiga titik bertindih tu untuk awak proceed proses nak padam lagu tadi ..
Empat Langkah Mudah Memadam Lagu Yang Telah Dinyanyikan di Smule, cara padam lagu di smule , smule , bagaimana cara padam lagu di smule , cara mudah padam lagu di smule

Lepas awak tekan tiga titik bertindih tadi dia akan naik popup macam nie .. Bila nampak macam nie sila pilih perkataan  "delete" .. 

Empat Langkah Mudah Memadam Lagu Yang Telah Dinyanyikan di Smule, cara padam lagu di smule , smule , bagaimana cara padam lagu di smule , cara mudah padam lagu di smule

Sekiranya awak dah tekan "delete" dia akan naik satu lagi popup untuk memastikan sama ada awak betul-betul nak memadam lagu tersebut .. Okay , kalau awak dah betul-betul yakin nak padam tekanlah "delete" sekali lagi .. Okay , jika dah tekan lagu tersebut sudah dipadam buat selama-lamanya ..  Oh ya , tak boleh dah nak recover dia memang akan dipadam permenantly ..

Okay itu sahaja cara untuk memadam lagu di Smule .. Yana dah berhenti daripada dunia Smule nie .. Ramai juga yang nak suruh Yana join baik dan ada juga yang bertanya kenapa dengan tiba-tiba Yana nak berhenti .. Erm , nantilah Yana kongsikan sebabnya .. Itupun kalau ada yang berminat nak tahu .. Cukuplah tutorial Yana ye .. Jumpa lagi nanti .. In shaa allah , byeee .. =) 2133


You may also like

3 comments:

  1. Dulu ada account smule .. tejebak kejap ..sekarang dah uninstall apps

    ReplyDelete
  2. hehehe nekad tu delete.. tak rindu keee nak Smule hehe =P

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^