L ♥ I's Stories: LANAFIRA.COM Butik Muslimah Trendy

LANAFIRA.COM Butik Muslimah Trendy

/
3 Comments
September 04, 2017

LANAFIRA.COM Butik Muslimah Trendy

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai .. Okay hari nie Yana nak cerita sikit mengenai butik muslimah atas talian nie www.lanafira.com .. Sebagaimana yang kita sedia maklum terdapat lambakan butik online sekarang tapi LANAFIRA.COM bagi Yana sedikit istimewa .. Yana suka design busana muslimah mereka simple , moderate dan harga yang berpatutan .. Harga mampu miliklah orang kata .


LANAFIRA.COM merupakan butik muslimah online yang menjanjikan penampilan anda nampak segak dan bergaya dengan pakaian yang direka untuk wanita islam hari ini .. Selain daripada itu , LANAFIRA.COM juga menghargai pelanggan mereka dengan menjanjikan penampilan yang bergaya kepada pelanggan mereka .. LANAFIRA.COM mengkhususkan perniagaan mereka dalam pakaian muslimah yang berkualiti tinggi .. Sekiranya anda mahukan fesyen Malaysia yang terbaik dalam talian , LANAFIRA.COM merupakan jawapan yang terbaik ..


Sebelum Yana menaip entri nie sempat juga Yana melawat butik online nie ..  Terus Yana jatuh hati dan macam nak grab paling kurang sehelai baju dekat sini .. Haa mesti awak semua nak tengok baju macam mana yang ada dekat LANAFIRA.COM nie .. Jom Yana tunjukkan beberapa busana muslimah yang boleh didapati di LANAFIRA.COM .. 


LONG DRESS ( MELISA , MYRA , PUCCI , SARA)


MELISA


SARA


MYRA



PUCCI


KOLEKSI KEBAYA di LANAFIRA.COM


MODERN PEPLUM 

Okay , dah puas cuci mata semua ? Haha .. Sekarang Yana nak kongsikan berapa  tips semasa membeli pakaian secara online nie ..

BENDA YANG PERU DIELAKKAN ..
  • Jangan beli pakaian dari laman web yang nampak mencurigakan .. Yana nak awak semua sebelum membeli secara online selidik dan kaji betul-betul mengenai laman web tersebut .. Macam Yana sebelum Yana membeli Yana akan tengok review pelanggan terlebih dahulu .. Lupakan niat nak membeli sekiranya harga yang ditawarkan melebihi dari tiga angka ..

TEKNIK MEMILIH SAIZ PAKAIAN ..

  1. Cari pakaian yang awak rasa paling tepat dengan ukuran badan awak yang latest ..
  2. Bentangkan pakaian tersebut diatas lantai ..
  3. Ambil pita pengukur dan ukur maklumat seperti :-
  • Ukuran Bahu
  • Ukuran dada
  • Ukuran labuh
  • Ukuran pinggang
Walaupun kebiasaannya terdapat ukuran-ukuran lain , 4  ukuran diatas sudah mencukui untuk membantu awak semua memilih saiz yang paling tepat bagi pakaian yang ingin awak beli  ..


CARA MENGETAHUI JENIS FABRIK ..

Sebelum melakukan pembelian, anda perlu mengetahui jenis fabrik bagi pakaian tersebut kerana ia menentukan ciri-ciri seperti: –

  • Panas atau sejuk
  • Lembut atau kasar
  • Jarang atau tebal
  • Ketat atau longgar
  • Serap peluh atau tidak
  • Mudah berkedut atau tidak berkedut
  • Meregang atau tidak
  • Mudah dibasuh atau memerlukan penjagaan khas
  • Mudah koyak atau tahan lasak
  • Sensitif dengan kulit anda atau tidak

 "We are a passion-driven company with a mission to create stylish yet affordable clothing without comprising quality. Our focus is on women and Muslimah clothing which includes long dress, baju kurung, jubah, tops, skirt, scarves and tudung." 



Okay sampai sini saja ya .. Sekiranya awak semua nak tahu dengan lebih lanjut mengenai butik busana muslimah LANAFIRA.COM nie boleh lah ke :-

FB PAGE : LANAFIRA
Instagram : lanafiraofficial
Website : www.lanafira.com


You may also like

3 comments:

  1. senang skarang mudah.. nak shopping pun hujung jari ja..

    ReplyDelete
  2. Cantek baju2 dia.
    Design simple, versatile bole digayakan ke masa saje.. <3

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^