L ♥ I's Stories: Nikmati Keenakkan Nasi Lemak Unik di Projek Nasi Lemak Box , Padang Kota

COPY

Nikmati Keenakkan Nasi Lemak Unik di Projek Nasi Lemak Box , Padang Kota

/
6 Comments
October 11, 2017

Nikmati Keenakkan Nasi Lemak Unik di Projek Nasi Lemak Box , Padang Kota

ASSALAMMUALAIKUM WBT
Hai semua .. Okay hari nie Yana nak cerita mengenai pengalaman Yana makan malam di Projek Nasi Lemak Box yang terletak di Padang Kota , Penang .. Erm , Projek Nasi Lemak Box nie dia terletak dekat tengah-tengah taman permainan yang ada dekat Padang Kota tu senang cerita berdekatan dengan Fort Cornwallis .. Nak tau apa yang uniknya nasi lemak dekat sini ? Jom baca sampai habis .. =)



Tapi , sebelum Yana tunjukkan keistimewaan nasi lemak dekat sini .. Yana nak tunjuk dulu view yang menarik dekat sini .. Cara dekorasi Projek Nasi Lemak Box nie berjaya mencuri perhatian Yana .. Tenang rasanya masa berada dekat sini sambil dialunkan dengan irama muzik yang romantik .. Lagi seronok kalau makan bersama yang tersayang ..





Di sinilah terletaknya Projek Nasi Lemak Box tu .. Nampak tak ada taman permainan dekat situ .. Senang sangat nak cari sebab dia terletak di tepi jalan sahaja .. Suasananya memang sangat romantik cuma masa hari Yana berkunjung ke sana ada pasar malam jadi bunyi generator dekat situ merosakkan sedikit suasana romantik tu .. Sekiranya anda nak datang ke sini Yana sarankan anda jangan datang pada hari minggu bermula Jumaat , Sabtu dan Ahad .. Tapi , kalau nak mai pun tak ada masalah cuma bising sikitlah dengan suasana pasar malam .. =)


Reserved ? Ehh , taklah .. Haa , nie merupakan salah satu dekorasi dekat sini .. Yana sendiri tanya kenapa pinggan nie diletak dekat sini walaupun belum ada pelanggan .. Jawapannya kalau pinggan nie tak ada tak nampak menarik dan kosong sangat .. Okay , Yana setuju .. =)


Tadaaa ! Inilah hidangan yang disajikan kepada Yana dan kawan Yana pada hari tu .. Nampak mengiurkan tak ? Tengok gambar pun dah cukup untuk buat anda rasa terliur kan ? Apatah lagi Yana yang berada di tempat kejadian , aroma nasi lemak nie buat Yana tak tahan rasa nak makan .. =P


Bagi minuman Yana dan kawan Yana telah memilih Volcano Bandung dan Coconut Shake dekat atas as topping diletakkan ais krim peanut butter .. Rasa dia memang terbaik , tak terlalu manis dan tak terlalu tawar .. Orang putih cakap just nice .. Jom kita tengok nasi lemak dia pula .. =)


Yana tak pilih sendiri hidangan nie , kami diberi makanan berdasarkan menu yang paling mendapat permintaan orang ramai salah satunya Nasi Lemak Ayam Goreng .. Ayam goreng dia memang besar .. Yana sendiri pun agak terkejut .. Wow , besarnya ayam dia .. Ini kawan Yana punya .. Nak tengok nasi lemak yang Yana makan ?


Inilah nasi lemak yang Yana makan .. Tengok sajalah presentation dia .. Siapa tak terliur kalau macam nie punya presentation .. Ehh , takkan yang nie saja ? Mana lauk nya ?


Nahhh ! Nasi Lemak Sotong Gergasi menjadi pilihan Yana .. Sotong dia sangat-sangat besar sampai Yana tertanya-tanya macam mana nak makan nie ? Haha ! Sotong nie perlu digunting terlebih dahulu barulah senang nak makan ..
Aroma nasi lemak nie memang sangat wangi Yana rasa tak sama macam nasi lemak yang Yana selalu makan dekat tempat lain .. Sambal ikan bilis dia memang marvelous ikan bilis dia pun rangup .. Yana difahamkan mereka mengekalkan rasa asli manis daripada bawang manakala rasa masin datang daripada ikan bilis tu dan sedikit perasa ..
Perasan tak nasi lemak dia berwarna hitam ? Okay tu sebab dia masak dengan menggunakan charcoal .. Kenapa nak bagi warna hitam ? Sebab memang warna tema mereka adalah hitam jangan risau ia selamat dimakan .. Yana diberitahu harga charcoal tak murah juga namun mereka sanggup mengambil risiko .. Good job !


Okay nie nama dia Maggie Ayam Goreng untuk hidangan nie Yana tak pasti macam mana rasa dia .. In shaa allah sedap sebab rata-rata makanan yang dihidangkan kepada Yana dan kawan Yana sedap-sedap belaka .. Haa , lagi satu Yana nak tanya .. Nampak tak pada setiap hidangan ada sambal belacan ? Yana tanya memang setiap hidangan akan ada sambal belacan kah ? Jawapannya ya , kata Wayne sebab orang tempatan suka makan pedas-pedas .. Memang agak pedas sambal belacannya , tapi pedas yang masih lagi boleh diterima .. Orang kata pedas yang buat kita rasa nak lagi dan lagi .. Hehe ..


Sebelum Yana balik sempatlah Yana ambil gambar di sekeliling Projek Nasi Lemak Box nie .. Yaa , dapur dia dalam kontena tu .. Menarik dan unik kan ? Siapa sangka dengan kontena pun boleh dijadikan kedai makan .. Cantik pula tu .. =)






Okay akhir kata daripada Yana Projek Nasi Lemak Box memang terbaik .. Masa tengah mengarang entri nie pun buat Yana rasa nak makan lagi nasi lemak tu .. Jadi , kepada anda yang berada di Penang atau yang akan melawat Penang jangan lepaskan peluang untuk cuba makan malam di Projek Nasi Lemak Box nie ya .. Harganya agak berpatutan .. Jangan risau ya ..

Waktu operasi
Isnin – Khamis : 6pm – 1am
Jumaat – Sabtu :5pm – 2am
Ahad : 5pm – 1am

Kalau nak tempah untuk katering juga boleh anda hanya perlu hubungi no +6018-393-8018 ..
Sekian sahaja daripada Yana .. Jumpa lagi nanti .. Terima kasih Wayne sebab sudi layan Yana dengan baik sekali sepanjang Yana makan dekat sana =)


You may also like

6 comments:

  1. nasi lemak rupanya ,, ccl ingat nasi kerabu

    ReplyDelete
  2. mak aii..meleleh air liur ni..hihi

    ReplyDelete
  3. Uish sedapnya makanan kat sini ;P

    ReplyDelete
  4. Sedapnya...nanti turun penang nak ke sini lah

    ReplyDelete
  5. Sekarang ni banyak variasi nasi lemak kan? Tapi yang ini memang nampak sedap !

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^