L ♥ I's Stories: Kulit Anda Gatal-Gatal ? Atasinya dengan Glow Gelenggang

Kulit Anda Gatal-Gatal ? Atasinya dengan Glow Gelenggang

/
16 Comments
February 28, 2018

Kulit Anda Gatal-Gatal ? Atasinya dengan Glow Gelenggang

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semuaaa .. Kita jumpa lagi dalam entri kali nie .. Yana yakin pasti ramai antara kita yang pernah mengalami masalah kulit gatal tapi masih buntu mencari jalan penyelesaiannya .. Jom baca │Kulit Anda Gatal-Gatal ? Atasinya dengan Glow Gelenggang ..


Hm , mesti ada yang belum tahu apa itu gelengggang ? Yana sendiri pun mulanya tertanya-tanya gelenggang nie apa eh ? Gelanggang Yana tahulah .. Jom Yana ceritakan apa itu gelenggang .. Gelenggang atau nama lainnya Cassia Alata atau Senna Alata adalah sejenis pokok renek yang mudah dijumpai dipinggir jalan dan belukar. Pokok ini kebiasaannya akan tumbuh dan mencapai ketinggian di antara 6 kaki sehingga 25 kaki. Pokok gelenggang ini yang berdaun hijau dan bunga kuning serta buahnya yang bersalut kulit seperti buah kekacang dan bijinya kecil berbentuk bulat. Kebanyakkan orang dahulu mengambil daunnya untuk dijadikan sebagai perubatan. Daun gelenggang juga telah digunakan sebagai ubat tradisional di negara Arab semenjak zaman dahulu lagi kerana ianya telah diperkenalkan ke negara Eropah oleh pengaman perubatan tradisional Arab pada abad ke-9. 

Kini daun Gelenggang telah digunakan dalam produk bagi mengatasi masalah kulit gatal, ekzema panau dan seangkatan dengannya. Khasiat Gelenggang ini yang mempunyai bahan baik seperti "anthraquinones" dan" crysophanic" yang sangat berkesan sebagai perencat kulat kulit, serangan hama, penyakit bakterian dan mikrob. Gelenggang ini terkenal sebagai penawar untuk hilangkan gatal-gatal kulit yang disebabkan oleh masalah kulit seperti ekzema, psoriasis, panau, kurap, bisul, kudis buta, kayap, badang, ruam dan masalah kulit yang lain..



Okay , sekarang kita dah tahu apa itu gelenggang ia merupakan sejenis tumbuhan yang digunakan untuk merawat masalah kulit .. Sekarang persoalannya , apa itu Glow Gelenggang eh ? Glow Gelenggang ialah produk herba organik yang membantu melegakan gatal-gatal kulit yang disebabkan oleh resdung, dan penyakit berkaitan kulit seperti gatal kulit, ekzema, psoriasis, bisul, panau, kudis buta dan kurap yang berkesan tanpa steroid dan selamat. Daun gelenggang yang sangat dikenali sebagai agen anti-kulat paling tinggi. Ia sebenarnya telah lama digunakan oleh nenek moyang kita,, masyarakart Arab dan orang Eropah untuk mengatasi masalah kulit. Formula terkini Glow Gelenggang berasaskan 6 ramuan istimewa untuk 'ghaibkan" gatal-gatal kulit dengan mudah digunakan telah dicipta.  Tidak seperti produk lain yang tinggi bahan kimia yang boleh memudaratkan. Glow Gelenggang adalah 100% diperbuat daripada bahan semulajadi terpilih. Ianya adalah homemade, paling banyak bahan aktif, 5x lebih berkesan, selamat dan mudah digunakan oleh semua jantina dan peringkat umur. Sekarang, tak perlu menderita menggaru hingga berdarah lagi, kerana ia sudah ada di depan anda. 

Glow Gelenggang ini memngeluarkan 2 produk seperti sabun herba organik dan minyak herba organik. Produk ini boleh menghilangkan gatal-gatal, 100 natural, tanpa steroid dan ianya bebas kimia..


Kotak comel yang sedang Yana pegang nie merupakan Sabun Herba Organik yang merupakan salah satu produk daripada Glow Gelenggang .. Sabun Herba Organik mengandungi pelbagai bahan baik di dalamnya untuk memberikan kesan yang optimum kepada pengguna sabun ini ..

Eh ehh .. Nie apa pulak ya ? Okay nie nama dia Minyak Herba Organik .. Minyak herba organik didatangkan dalam botol yang tersangatlah comel bagi Yana dan cantik jugak .. Perhatian ya , minyak ini PERLU DISIMPAN DI TEMPAT YANG BERSUHU BILIK serta perlu dielakkan dari tempat yang mudah terdedah dengan cahaya matahari .. Produk ini tidak panas , tak ada bau busuk sekiranya bila dipakai tak akan rasa pedih langsung ..


Okay , untuk pengetahuan awak semua ini merupakan bahan-bahan yang terdapat dalam kedua-dua produk yang telah Yana perkenalkan tadi .. Selain penggunaan Daun Gelenggang, produk ini juga mengandungi bahan tambahan lain seperti:

  • Habbatus Sauda (Black Seed Oil) - Untuk kurangkan radang dan sembuhkan luka luaran.
  • Minyak Argan (Argan Oil) - Memberikan kulit yang halus, licin dan mudah menyerap dalam kulit.
  • Minyak Zaitun (Olive Oil) - Sebagai pelembap yang tahan lama pada kulit.
  • Susu Kambing (Goat Milk) - Untuk mencerah, melembut, melembap, mencegah kulit kasar, kering dan kusam.
  • Crystal menthol - Untuk menyejukkan kulit, tidak panas. 


Seperti barang-barang yang pernah Yana kongsikan sebelum nie semestinya Yana aka test dekat diri Yana terlebih dahulu barulah Yana akan kongsikan dekat blog dan media sosial Yana .. Tipulah kan sekiranya Yana tak pernah mengalami masalah gatal-gatal kulit dengan cuaca yang tak menentuu dan persekitaran yang sudah banyak tercemar secara tak langsung ia meninggalkan kesann kepada kulit Yana .. Tapi , Yana tak perlu bimbang dengan adanya dua produk comel keluaran Glow Gelenggang nie Yana dapat mengatasi masalah tersebut ..


Siapa Yang Boleh Menggunakan Produk Glow Gelenggang Ini?
  • Lelaki / Perempuan
  • Kanak-kanak
  • Orang Dewasa
  • Orang Tua
  • Wanita Hamil
Harga Produk Glow Gelenggang?

Sabun Herba = RM47 (1 unit) / RM70 ( 2 unit, jimat RM24)
Minyak Herba = RM47 (1 unit) / RM70 ( 2 unit, jimat RM24)
1 set (mengandungi sabun herba & minyak herba) = RM70 (jimat RM24)
2 Set RM140 + free 1 unit sabun herba bernilai RM47 (jimat RM95)

Postage :
Free Postage untuk seluruh Malaysia
RM50 untuk luar dari Malaysia.
** Setiap pembelian akan menerima FREE Gift dari pihak Glow Gelenggang



Nak tak beli produk nie dengan potongan harga aka diskaun ? Gila taknak kan .. Hahaha .. Okay , kalau nak potongan harga awak boleh gunakan kod dekat atas tu , dengan mengggunakan kod ini awak boleh dapat potongan harga sebanyak RM10 okay ..

Sebarang maklumat yang lebih lanjut silalah klikk-klik link dekat bawah nie :-

FB page : Glow Gelenggang
Instagram : produk_hilang_gatal

Whatsapp : 014-5445951


You may also like

16 comments:

  1. gatal badan ada ubatnya..klu org gatal apa ubatnya..hihi

    ReplyDelete
  2. ada diskaun..okey, kena grab ni..

    ReplyDelete
  3. Kak Sue pun suka pakai Glow Gelenggang nie Yana, bau pun wangi kan..

    ReplyDelete
  4. Wow ni memang perlu ni.. Kulit allergik, especially tangan - lepas guna sabun ja macam cuci pinggan, etc. akan gatal..

    ReplyDelete
  5. Ramai sis tengok dah buat review untukproduk ni. Nampak gaya kena cuba jugak lah untuk anak sis

    ReplyDelete
  6. Mustajab Produk Glow Gelenggang ni. Ciktie dah cuba. Berkesan!! Masalah gatal-gatal pun dah hilang.

    ReplyDelete
  7. Bagus produk GG ni. Kak ana dah guna. Siap rekomen dkt ayah lagi. Dia pun puas hati. Now nk repeat beli minyak GG tu lagi

    ReplyDelete
  8. Kalau kat kg, daun gelenggang memang untuk ubat gatal²..sekarang mudah dah ada dalam bentuk produk..terbaik!!

    ReplyDelete
  9. memang elok sangat pakai glow gelenggang ni.akak pakai memang berkesan tau

    ReplyDelete
  10. Akak dah guna produk GG ni memang best sangat. Kulit rasa lembut tak kasar dah

    ReplyDelete
  11. Lia suka produk Glow Gelenggang ni, sekali pemakaian dah nampak kesan. Gatal-gatal pun dah hilang.


    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  12. tengok ramai sgat guna product ni lately. macam best je. macam boleh try je. hehe

    ReplyDelete
  13. Dah banyak baca review pasal glow gelenggang. Macam menarik jer sebab kadang-kadang ada masalah kegatalan kulit jugak. Suka tengok packaging nya. Nampak comel.

    ReplyDelete
  14. wah bagus nih
    boleh cuba

    ReplyDelete
  15. Dah guna memang best pakai kan..muka akak pun tak gatal gatal dah

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^