L ♥ I's Stories: Tiga Langkah Mudah Tampil Flawless dengan Althea Bare Essentials .

Tiga Langkah Mudah Tampil Flawless dengan Althea Bare Essentials .

/
2 Comments
April 26, 2018

Tiga Langkah Mudah Tampil Flawless dengan Althea Bare Essentials .

ASSALAMMUALAIKUM WBT 

Hai girlssss .. Okay hari nie Yana nak share dengan awak semua tiga langkah mudah untuk tampil flawless ala ala wanita korea gitu .. Cara dia sangat mudah .. Tak perlukan suntikan , tak perlu minum suplement dan tak perlu pun rawatan laser .. Nak tahu macam mana ? Jom baca |Tiga Langkah Mudah Tampil Flawless dengan Althea Bare Essentials ..


" great makeup starts from great skin" , sesuai dengan kata-kata ini ya memang diakui bahawa solekan yang cantik bermula dengan kulit yang cantik , kalau kulit kusam tak sekata berjerawat sana sini solekan memang tak cantik melainkan awak menggunakan make up base yang tebal .. Ehh , tak rimas ka ? Macam kulit tak dapat bernafas saja kan ? Okay , dekat sini Yana ada satu jalan penyelesaian minimakan make up base awak dengan ALTHEA BARE ESSENTIALS ! Your Skin Complete Makeup ..


Okay langkah pertama dimulakan dengan CONTOUR CLEANSER .. Mikrokapsul nya yang larut dengan air secara perlahan-lahan tapi berkesan menghapuskan kotoran dari kulit wajah dan pada yang sama menampakkan bentuk wajah lebih kurus ..


YANA REVIEW : Okay mula-mula Yana pakai nie Yana rasa best sangat sebab dalam CONTOUR CLEANSER nie terdapat Ice Plants dan Lemon Verbena Leaf yang membuay kulit Yana rasa sejuk semasa menggunakanmya untuk mencuci muka Yana .. Freshing sangat dan wangi tau .. Yana approve kalau awak semua nak cuba pakai CONTOUR CLEANSER nie .. Ehh CONTOUR CLEANSER nie tak lengkap tau tanpa dua beradik tu .. Apa dia? Jom sambung baca ..


Langkah seterusnya diteruskan dengan PRIMER WATER .. Primer Water nie merupakan kombinasi dua dalam satu iaitu toner dan primer untuk menampakkan kulit wajah yang mulus dan berseri ..


YANA REVIEW : Sejujurnya Yana suka sangat dengan Primer Water nie sebab dia buat kulit Yana rasa lembap .. Bila make up pun tak nampak bercapuk tau .. 


Langkah terakhir diteruskan dengan FIXER CREAM.. Fixer Cream bertindak sebagai agen pelembap kepada kulit ia memberi hidrasi kepada kulit selama 24 jam .. Selain itu , ia juga menampakkan kulit wajah sentiasa segar sepanjang hari ..


YANA REVIEW : Fixer Cream juga merupakan kegemaran Yana selain baunya yang sangat segar ia juga turut melembapkan kulit wajah Yana dan menampakkan efek flawless setiap kali Yana menggunakannya sebagai make up base Yana ..


Yana sangat berpuas hati dengan ketiga tiga produk baru daripada Althea nie .. Tak pernah Yana pakai skincare yang ternyata berkesan dengan cepat seperti Bare Essential nie .. Sekiranya awak semua berminat nak dapatkan ketiga-tiga produk baru daripada Althea nie boleh layari lama web Althea yang akan Yana berikan di akhir entri nie .. Harga memang sangat murah untuk ketiga-tiga nie hanya RM116 sahaja ..

Untuk info lanjut boleh layari link dibawah:

Website: https://my.althea.kr
Instagram: https://www.instagram.com/altheakorea/
Facebook: https://web.facebook.com/altheamalaysia/




You may also like

2 comments:

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^