L ♥ I's Stories: Jom Balik Kampung ! Traveloka Menawarkan Diskaun Sebanyak 10%

Jom Balik Kampung ! Traveloka Menawarkan Diskaun Sebanyak 10%

/
0 Comments
May 18, 2018

Jom Balik Kampung ! Traveloka Menawarkan Diskaun Sebanyak 10%


Haii .. Salam Ramadhan Yana ucapkan kepada semua dan selamat menjalani ibadah puasa .. Okay , apa yang Yana tahu bila dah masuk bulan puasa anak-anak yang berada di perantauan dah mula survey harga tiket nak balik kampung kan ? │Jom Balik Kampung ! Traveloka Menawarkan Diskaun Sebanyak 10% ..




TRAVELOKA

Okay , seperti biasa setiap kali Yana nak menulis mengenai sesuatu terlebih dahulu Yana akan mendifinasikan apa maksud sesuatu tajuk yang Yana sedang tulis untuk tpik kali nie Yana akan huraikan terlebih dahulu apa itu Traveloka .. Traveloka adalah salah satu platform penerbangan dan tempahan hotel terkemuka di Asia Tenggara, yang melayani lebih daripada 18,000 laluan dan ribuan hotel di Asia Pasifik. Kami bekerja keras untuk menyediakan pelanggan kami dengan harga terbaik untuk hotel dan penerbangan setiap hari ! So , sekarang awak semua dah clear dengan Traveloka ?



TRAVELOKA MENAWARKAN 10% DISKAUN !

Traveloka memberikan pelanggan mereka 10% diskaun dari hotel dan penerbangan untuk semua laluan , semua destinasi , dan semua tarikh perjalanan dalam kempen mereka melalui kod kupon Traveloka .. Hal ini adalah selaras dengan permintaan perjalanan yang dijangkakan sepanjang tempoh perayaan .. Ini bertujuan untuk menggalakkan orang ramai membuat tempahan awal kerana kod kupon adalah TERHAD ..



SIAPA YANG BOLEH DAPAT TAWARAN ISTIMEWA INI ?

Pelanggan NEWSLETTER Traveloka akan dapat mengakses seawal 48 jam pada tarikh 21-22 Mei untuk mereka yang mendaftar kepada newsletter padda 21 Mei sebelum pukul 3 petang .. Pengguna yang mendaftar untuk newsletter Traveloka sebelum 21 Mei akan menerima kod kupon pada pagi 21 Mei untuk menikmati pengaksesan promosi tersebut .. Manakala , bagi mereka yang terlepas promosi early bird mereka masih boleh mengakses melalui akses awam pada tarikh 23-29 Mei ..


APA KELEBIHAN TRAVELOKA ?

Traveloka memudahkan kerja-kerja untuk menempah sama ada hotel atau penerbangan .. Selain itu , Traveloka juga sering membuat bermacam-macam tawaran yang menarik supaya pengguna aplikasi tidak akan memilih apalikasi lain untuk menempah sama  ada hotel atupun penerbangan ..



BAGAIMANA CARA MELANGGAN NEWSLETTER ?





Pertama sekali awak semua haruslah mempunyai aplikasi Traveloka , kepada mereka yang belum ada aplikasi Traveloka boleh lah terlebih dahulu muat turun di google play .. Okay , bila dah selesai muat turun aplikasi Traveloka boleh lah daftar seperti biasa yang awak semua duk buat tu kan .. Hm , dah selesai daftar ? Masuk dalam aplikasi Traveloka nampak tak ada tiga titik bertindih dia bahagian paling atas sebelah kanan ? Okay , boleh tekan dekat situ dan dia akan keluar seperti yang dalam gambar Yana kongsi dan tekan melanggan NEWSLETTER .. Okay , tekan situ pula ye ..




Masukkan nama penuh dan kata laluan seperti yang Yana buat dalam gambar di atas ..




Tekan selesai dan tunggu email pengesahan akan dihantar kepada email yang telah awak semua guna untuk melanggan NEWSLETTER ..


Oppps .. Maaf sebelum awak semua nak melanggan NEWSLETTER tadi terlebih dahulu dia akan suruh masukkan email sebelum masukkan nama penuh dan kata laluan .. JAdi , email pengesahan akan dihantar ke email yang awak semua dah daftarkan untuk melanggan NEWSLETTER ..
Kemudian , untuk mengesahkan akses ini awak semua boleh tengok dekat email awak semua dan klik SAHKAN ye ..

Yana dah ajar ,, macam mana nak melanggan NEWSLETTER , dan sekarang Yana nak ajar cara menempah bilik hotel ataupun tiket penerbangan melalui aplikasi Traveloka .. Cara nya mudah sahaja ..


Nampak kan gambar dekat atas nie ? Ada 4 pilihan ikon seperti penerbangan , hotel , peringatan harga dan promosi semasa .. Sekiranya awak semua nak menempah bilik hotel awak semua bolehlah tekan pada ikon yang tertulis HOTEL , masukkan nama destinasi dan Traveloka akan menunjukkan pelbagai jenis hotel yang berdekatan dengan destinasi yang awak nak pergi tu .. Prses yang sama diperlukan sekiranya awak semua nak menempah tiket kapal .. Yana memang meggunakan aplikasi Traveloka sekiranya Yana nak menempah hotel semasa nak pergi bercuti dengan kawan-kawan .. Disamping menawarkan harga yang rendah Traveloka juga memudahkan proses nak tempah bilik hotel mahupun penerbangan .. Sebelum Yana akhiri entri nie sekali Yana nak bagitau kepada mereka yang melanggan NEWSLETTER Traveloka awak akan dapat mengakses seawal 48 jam pada tarikh 21-22 Mei untuk mereka yang mendaftar kepada melanggan NEWSLETTER pada 21 Mei sebelum pukul 3 petang .. Pengguna yang mendaftar untuk melanggan NEWSLETTER Traveloka sebelum 21 Mei akan menerima kod kupon pada pagi 21 Mei untuk menikmati pengaksesan promosi tersebut .. Manakala , bagi mereka yang terlepas promosi early bird mereka masih boleh mengakses melalui akses awam pada tarikh 23-29 Mei .. Okay itu sahaja daripada Yana .. Jumpa lagi nanti .. Jangan lupa ye gunakan aplikasi Traveloka sekiranya awak nak buat sebarang tempahan bilk hotel mahupun tiket penerbangan kerana dengan Traveloka semuanya mudah dan harga sangat berpatutan ..



You may also like

No comments:

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^