L ♥ I's Stories: Serum Wajah Zulqaas Phytonutrients Serum Halal dan Diperakui Oleh Pakar Kecantikkan

Serum Wajah Zulqaas Phytonutrients Serum Halal dan Diperakui Oleh Pakar Kecantikkan

/
1 Comments
October 20, 2018

Serum Wajah Zulqaas Phytonutrients Serum Halal dan Diperakui Oleh Pakar Kecantikkan


ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua .. Sebagaimana yang kita sedia maklum wanita dan kecantikkan memang tidak dapat dipisahkan .. Ada pelbagai langkah untuk merawat kulit wajah kita .. Antaranya dengan penggunaan serum .. Jom baca │Serum Wajah Zulqaas Phytonutrients Serum Halal dan Diperakui Oleh Pakar Kecantikkan..


Haa Yana nak tanya anda tahu tak apa maksud serum muka dan apa fungsinya ? Okay , kalau nak tahu serum muka merupakan satu produk yang bertindak untuk merawat kulit wajah dari bahagian luar hinggalah bahagian dalam kulit wajah .. Anda wajib tahu bahawa setiap produk muka mempunyai fungsinya yang tertentu .. Serum muka agak berbeza dengan produk muka yang lain kerana kandungannnya agak pekat jika dibandingkan dengan krim muka ataupun losyen ..


Okay sebelum Yana teruskan perkongsian Yana mengenai Serum Muka Zulqaas nie terlebih dahulu Yana nak memperkenalkan siapa pengasas Serum Muka Zulqaas nie .. Doktor As Zulqa , beliau berkelulusan PhD dalam Halal Kosmetik Industri dari salah sebuah universiti tempatan di Malaysia.. Beliau telah mengasaskan produk serum muka yang berasaslan 10 ekstrak tumbuh-tmbuhan semulajadi di bawah syarikat WNA EMPIRE VENTURES (SSM registered SA0407520-T) .. Produk Dr As Zulqa dikenali sebagai ZULQAAS Phytonutrients Serum dan telah mendapat notifikasi dari KKM dengan NOT180503209K ..

Bila kita bercakap mengenai produk penjagaan muka nie memang ramai yang tak berani nak cuba produk yang lain sebab takut akan ada masalah kepada kulit wajah kita kan ? Tapi dengan Serum Muka Zulqaas in shaa allah diyakini selamat sebab bahan-bahan yang digunakan 100% daripada bahan semulajadi .. Yana sendiri dah cuba serum muka nie sebab tu Yana berani nak rekemen Serum Muka Zulqaas nie kepada anda semua khususnya pembaca blog Yana =)


Phytonutrients bermaksud tumbuh-tumbuhan .. Jadi Phytonutrients Serum membawa maksud serum yang diperbuat daripada nutrien tumbuh-tumbuhan .. Zulqaas Phytonutrients mengandungi 10 ekstrak tumbuh-tumbuhan yang memberikan pelbagai nutrien dan vitamin kepada kulit kita .. Bahan-bahan aktif ini berfungsi memberi 'makanan' dan merangsang pertumbuhan sel kulit baru dan menyihatkan kulit muka dan seterusnya mencantikkan kulit muka kita ..

10 ekstrak tumbuh-tumbuhan yang sangat hebat dengan fungsi :

  • Anti-oksida
  • Anti-radikal
  • Anti-radang
  • Anti-tyrosinase (membantutkan enzim yang menyebabkan kulit kusam)

10 Manfaat Ekstrak Tumbuh-Tumbuhan :


  1. Ekstrak Chia Seed merupakan antara ekstrak yang unik dan agak rare.. Zulqaas pertama di Asia Tenggara menggunakan Chia Seed untuk menampakkan melembabkan dan mencerahkan .. Chia Seed adalah superfood dan bila ia digunakan pada kulit wajah ia akan menjadi supernutrients yang mengandungi nutrients omega 3 , fiber,  iron dan kalsium.. 
  2. Licorie Root ekstrak yang membantu mencerahkan kulit wajah, mengatasi masalah kulit kusam, tona kulit tidak sekata dan jeragat nipis.. 
  3. Morus Alba ekstrak juga menpunyai fungsi yang hampir sama dengan Licorie Root.. 
  4. Roseship Oil mengandungi nutrient fatty acid, vitamin A,C dan E yang membantu mengatasi mengatasi masalah kulit kusam.. 
  5. Tea Tree ekstrak yang berupaya mengatasi masalah jerawat.. 
  6. Rosemary ekstrak yang kaya dengan nutrient antioksida dan vitamin yang membantu merawat jerawat dan menghalang sebarang jangkitan pada kulit teruatamanya pada kulit sensitif.. 
  7. Chamomile ekstrak yang sangat bagus untuk mengurangkan radang kulit sensitif..
  8. Centella Asiatica atau lebih dikenali dengan ekstrak pegaga yang kaya dengan nutrient asid amino, fatty acid dan beta carotene untuk mengurangkan radang kulit sensitif dan pertumbuhan kulit baru.. 
  9. Chinese Skullcap ekstrak yang mengandungi nutrien Baicalin yang boleh melambatkan proses penuaan dan sangay sesuai untuk awet muda..
  10. Japanese Knotweed ekstrak yang mengandungi nutrient resveratol yang berupaya melawan radikal bebas penyebab kulit berkedut dan cepat tua.. Ekstrak ini sangat elok untuk awet muda dan anti-aging..


Haa , kalau anda semua nak tahu pemilihan bahan-bahan adalah sangat 'strict' untuk memastikan ianya selamat untuk digunakan dalam tempoh jangka masa yang panjang ..


  • Tanpa Paraben
  • Tanpa Silikon
  • Tanpa Alkohol
  • Tanpa Pewarna Sintetik
  • Tanpa Mineral Oil
  • Tanpa Bahan daripada Haiwan
Serum Muka Zulqaas Phytonutrients nie juga boleh digunakan sebagai primer sebelum kita nak menggunakan make up ..



Okay sebelum Yana nak apply dekat muka Yana , Yana akan picit serum Wajah Zulqaas Phytonutrients di tangan Yana terlebih dahulu sebab bagi Yana cara nie lebih senang .. Hehehe .. Yana suka erum Wajah Zulqaas Phytonutrients sebab lepas Yana apply dekat muka , muka Yana akan terasa lebih segar dan lembut .. Sekiranya digunakan sebelum bersolek nanti make up akan nampak lebih smooth ..



Antara masalah yang boleh diatasi dengan Serum Wajah Zulqaas Phytonutrients :


  • kulit kusam
  • tona kulit tidak sekata
  • kedutan halus
  • kulit kering
  • masalah kulit sensitif
  • liang pori besar
Jom kita tengok beberapa testimoni Serum Wajah Zulqaas Phytonutrients ..




Okay sekian sahaja perkongsian Yana mengenai Serum Muka Phytonutrients daripada Zulqaas nie.. Sekiranya anda mencari serum muka yang halal dan diyakini selamat untuk digunakan dalam tempoh jangka masa yang panjang Serum Wajah Phytonutrients ini merupakan jawapannya.. 


Untuk info lanjut anda boleh layari laman sesawang dan media sosial Zulqaas :


WEBSITE : 

BLOG : 

WEBSTORE : 

FB PAGE : 

IG Official : 

IG testimonial : 

Youtube : 


You may also like

1 comment:

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^