L ♥ I's Stories: Susu Fernleaf UHT 100% Dari New Zealand Pilihan Terbaik Untuk Semua

Susu Fernleaf UHT 100% Dari New Zealand Pilihan Terbaik Untuk Semua

/
0 Comments
October 13, 2018

Susu Fernleaf UHT 100% Dari New Zealand Pilihan Terbaik Untuk Semua

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Haii semua .. Okay kali nie Yana nak share satu kisah mengenai susu .. Haa gitchuu ! Okay kalau ada yang tak tahu Yana merupakan peminat susu UHT lagi-lagi kalau original punya .. Sekiranya hangpa semua nak tahu kenapa │Susu Fernleaf UHT 100% Dari New Zealand Pilihan Terbaik Untuk Semua .. Jom baca entri Yana nie sampai habis .. =)


Yana nie selain meminati coffee susu jugak merupakan salah satu minuman kegemaran Yana .. Yana lebih prefer susu yang original punya instead of yang ada perisa lagi creamy lagi best .. Sejujurnya Yana tak pernah minum susu Fernleaf sebelum nie mungkin Yana not well aware kot mengenai produk susu jenama Fernleaf nie .. Hari tu while Yana tengah shopping  barang-barang dekat Tesco suddenly Yana tengok susu Fernleaf nie ada offer memandangkan Yana memang akan beli stok susu untuk Yana so why not Yana try susu Fernleaf pula kan ?



Hm,  kalau hangpa semua nak tahu di Fernleaf, lembu tenusu adalah jiwa dalam industri tenusu mereka dan para peladang mereka menjaga lembu-lembu tersebut dengan penuh dedikasi.. Selain itu,  di New Zealand mereka mengusahakan ladang mereka secara semulajadi.. Mereka memberikan kebebasan kepada lembu mereka untuk meragut di padang rumput yang subur.. Jadi,  sebagai hasilnya susu yang dihasilkan mempunyai sumber makanan semula jadi kaya dengan kalsium yang mudah diserap dan digunakan oleh tubuh badan kita.. Ia juga mengandungi banyak nutrien penting lain seperti protein yang berkualiti tinggi,  Vitamin A dan juga Vitamin D..


Haa pastinya ramai antara kita yang tak tahu bahawa bukan semua lembu tenusu diberi makan rumput.. New Zealand dengan tanahnya yang subur kadar hujannya yang baik dan cahaya matahari yang banyak menjadikannya sebagai salah satu tempat yang terbaik di dunia untuk menghasilkan susu.. Ia adalah satu negara yang lembu tenusu dapat meragut rumput secara bebas tanpa terkurung dalam kandang yang mana rumput mereka adalah rumput yang berkualiti tinggi dan terbaik dari alam supaya mereka dapat menghasilkan susu berkhasiat yang berkualiti tinggi secara semula jadi..


Satu lagi info yang Yana nak share dengan hangpa semua lembu-lembu di New Zealand menghabiskan sebanyak 90% masa untuk meragut rumput yang segar secara bebas pada hari yang cerah secara tidak langsung lembu tenusu mereka dapat kandungan Vitamin D yang sihat.. Oleh itu lembu tenusu mereka menghasilkan susu dengan tahap Vitamin D yang lebih tinggi berbanding dengan lembu tenusu yang lain yang mana sering terkurung di dalam kandang ..


Lembu Tenusu Menghasilkan Susu Secara Semula Jadi,  dengan rumput yang berkualiti tinggi, iklim yang selesa,  udara dan air yang bersih lembu tenusu mereka dapat menghasilkan susu secara semula jadi tanpa memerlukan sebarang bentuk penggalak susu kita selalu panggil milk booster lah hehehe.. Warisan dan kepakaram mereka menjadikan New Zealand sebagai peneraju dunia dalam industri tenusu hari ini.. 


Okay sekian sahaja daripada Yana actually kalau hangpa nak tau susu nie bukan sekadar boleh diminum macam tu saja.. Hangpa boleh tau olah ikut kreativiti sendiri macam Yana kalau Yana terlebih rajin Yana akan makan dengan cereal.. Heheh.. Jadi, kepada mereka yang belum pernah cuba rangkaian susu jenama Fernleaf Yana nak hangpa cuba sebab memang sedap berkrim 100% Mmmmm susu nie.. Kenapalah dulu Yana tak cuba eh.. Okbaii semua terima kasih sudi baca Yana punya celoteh mengenai susu Fernleaf nie =)


You may also like

No comments:

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^