L ♥ I's Stories: Althea's Petal Velvet Sunaway - Membantu Melindungi Kulit Daripada Sinaran UV

Althea's Petal Velvet Sunaway - Membantu Melindungi Kulit Daripada Sinaran UV

/
0 Comments
November 10, 2018

Althea's Petal Velvet Sunaway - Membantu Melindungi Kulit Daripada Sinaran UV

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Haiii semua .. Sepertimana yang kita semua sedia maklum wanita dan kecantikkan memang tak dapat dipisahkan .. Terdapat pelbagai lambakan produk kecantikkan yang dijual di pasaran .. Tapi , Yana nie sejenis yang agak cerewet Yana tak pakai produk yang Yana ragui akan keselamatannya .. Nak  tahu kenapa Yana memilih Althea's Petal Velvet Sunaway sebagai salah satu langkah Yana merawat kulit Yana ? Jom baca │ Althea's Petal Velvet Sunaway - Membantu Melindungi Kulit Daripada Sinaran UV ..



gambar kredit : Althea Korea 

Okay , kalau nak tahu Yana merupakan gadis yang agak aktif .. Yana bukan tipikal yang suka stay dekat rumah .. Bila Yana ada masa lapang , Yana akan isikan masa lapang Yana dengan keluar jalan-jalan ,bersukan dan bermacam lagi .. Once Yana keluar kulit wajah Yana secara tak langsung akan terdedah kepada cahaya matahari yang memancarkan sinaran UV yang mana lama kelamaan akan memberi kesan yang tidak baik kepada kulit wajah Yana .. So , apa yang Yana buat untuk mengatasi masalah ini ? Yana apply Althea's Petal Velvet Sunaway ke kulit wajah Yana sebelum Yana keluar .. Actually , Alhtea's Petal Velvet Sunaway nie juga boleh di apply ke seluruh badan tau .. Yana memang akan gunakan produk Althea yang ini sebagai make up base Yana dan secara tak langsung ia membantu menjaga kulit Yana daripada terkena terus dengan sinaran UV .. 

gambar kredit : Althea Korea 

Althea Petal Velvet Sunaway ini diperbuat daripada ekstrak Rose Damask yang dapat menghidrasi  dan menenangkan kerengsaan yang mendalam ia secara tak langsung menjadikan kulit berasa sihat .. Selain itu , Asid Hyaluronik juga merupakan salah satu bahan yang digunakan untuk menghasilkan Althea's Petal Velvet Sunaway yang mana Asid Hyaluronik ini dapat memberi kelembapan kepada kulit wajah dan mencegah dehidrasi .. Minyak Geranium turut terdapat dalam Althea's Petal Velvet Sunaway ini ia bertindak sebagai menaikkan seri kulit dan dapat menyembuhkan jerawat .. Wahh , menarik bukan Althea's Petal Velvet Sunaway nie ?



Apakah kebaikkan Althea's Petal Velvet Sunaway nie ? Okay , Althea's Petal Velvet Sunaway ini ringan dan tidak meninggalkan kesan yang ketara pada kulit muka kita lebih kurang macam lut lah so tak kan nampak kesan putih atau apa-apa sahaja pada wajah kita selepas apply muka akan nampak natural seperti kita tak letak apa pun dekat wajah kita .. Selain itu ia juga akan membuat kulit terasa segar dan terhidrat disamping mengandungi SPF50+ dan PA ++++ ..



Apa yang lebih menarik mengenai Althea's Petal Velvet Sunaway ini dia berbau wangi dan membuat kita rasa selesa nak apply dia dekat kulit wajah kita tangan dan lain-lain anggota yang sering terdedah dengan sinaran matahari even berpeluh pun takkan rasa melekit .. Selesa sahaja kulit wajah terasa setiap kali Yana apply Althea's Petal Velvet Sunaway nie ..


Hmm , rasa macam tak sempurna sahaja kan kalau sekadar menggunakan Althea's Petal Velvet Sunaway nie untuk keluar .. Apa lagi eh yang perlu digunakan untuk melengkapkan solekan Yana ? Haa , Yana akan menggunakan Petal Velvet Powder (berwarna putih) , kadang-kadang Yana juga menggunakan Petal Velvet Powder #Pink Lavender kepada mereka yang suka akan tona sama seperti kulit wajah bolehlah apply Petal Velvet Powder yang berwarna coklat sikit .. Gambar jelas boleh rujuk dekat bawah yer .. 







Akhir kata daripada Yana , jadikanlah Atlhea's Petal Velvet Sunaway ini sebagai pelindung kulit wajah anda daripada sinaran matahari .. Ianya sangat ringan dan tidak kelihatan sewaktu digunakan .. Ianya akan memastikan kulit anda tetap segar dan terhidrat sepanjang hari tanpa sebarang kesan yang tak diingini .. Althea's Petal Velvet Sunaway ini juga mempunyai SPF sebanyak 50+ PA ++++ , jadi kulit anda akan dilindungi sepanjang hari .. Padankan dengan pilihan Petal Velvet Powder yang menjadi kegemaran anda dan dapatkan sebanyak 10% diskaun dengan hasil pembelian kedua-dua petal nie ! =)

Jadi kalau anda teringin nak mencuba set penjagaan kulit daripada Althea ini anda bileh dapatkannya di laman web Althea https://my.althea.kr/ anda boleh search by Althea's Petal Velvet Sunaway di bahagian paling bawah akan ada untuk set punya .. Harga hanya RM53.10 namun begitu harga akan bertukar mengikut tempoh promosi mereka =)

For more info mengenai produk-produk daripada Althea Korea anda boleh rujuk links dekat bawah nie yer :

Laman web 


Facebook 


Instagram 



You may also like

No comments:

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^